Isırgan otunun (yaprağı ve kökü), antihistaminik, antialerjik, antiromatizmal, antiinflamatuvar etkileri nedeniyle dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de yaygın bir kullanımı vardır. Bu derlemede amacımız, ısırgan yaprağının kontakt temas ve oral yolla alımı sonrası ortaya çıkan etkilerin değerlendirilmesidir. Anahtar Kelimeler: Isırgan yaprağı; Alerji; Histamin; Ürtiker.
Abstract Nettle (leaf and root) antihistaminic, anti-allergic, anti-rheumatic, anti-inflammatory is used widely in Turkey as in all over the world. In this review, our goal was to evaluate the effects of nettle leaf after contact and oral intake.
Diğer ID | JA33CC87YG |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2012 |
Gönderilme Tarihi | 1 Nisan 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 1 |
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir
Kapak
Ayşegül Tuğuz
İlter Uzel’in “Dioskorides ve Öğrencisi” adlı eserinden
Adres
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü
Yenişehir/ Mersin