BibTex RIS Kaynak Göster

Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları

Yıl 2011, Lokman Hekim Journal 2011; Supplement, 78 - 78, 01.09.2011

Öz

Farklı fiziki coğrafya özellikleri bir yandan ait oldukları yörenin florasını diğer yandan insanlarının yaşam tarzını ve kültürel özelliklerini biçimlendirerek farklı halk tıbbı yapılanmalarına yol açmaktadır. Bu genel çerçevede il sınırları içinde Toros dağları, Çukurova tarım toprakları ve Akdeniz kıyıları gibi farklı coğrafi özelliklere sahip bölgeler bir araya gelmiş bulunan Adana’nın halk tıbbı birikimi çeşitlilik-zenginlik arz etmektedir. Bu bildiri, söz konusu çeşitliliği-zenginliği kayıt altına almaya ve farklı coğrafi özelliklere sahip kesimler arasın- daki farklılıkları saptamaya yönelik olarak yapılmış bulunan büyük ölçekli bir çalışmanın ön sunumu niteliğini taşımaktadır. Çalışma Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından TF2010BAP12 nu- maralı proje olarak desteklenmiştir

Traditional Medical Applications in Mountain, Plain and Seaside Residents of Adana

Yıl 2011, Lokman Hekim Journal 2011; Supplement, 78 - 78, 01.09.2011

Öz

Different physical geographical features form the flora of the region, life styles and cultural characteristics of
people, which results in various traditional medical implementations. In the framework of this notion, traditional medical background of regions such as Toros Mountains, Çukurova agricultural soil and Akdeniz coast
in Adana displays richness and diversity. This report is the pre-presentation of a large-scale study aiming at
making a record of this richness and diversity and identifying the differences between regions having different
geographical features.
This project with the TF2010BAP12 reference number has been funded by Çukurova University Scientific
Researches Projects Department.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sultan Alan

Şule Gökyıldız Bu kişi benim

Melike Öztürk Bu kişi benim

Refiye Okuşluk Şenesen Bu kişi benim

Selim Kadıoğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Lokman Hekim Journal 2011; Supplement

Kaynak Göster

APA Alan, S., Gökyıldız, Ş., Öztürk, M., Şenesen, R. O., vd. (2011). Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi78-78.
AMA Alan S, Gökyıldız Ş, Öztürk M, Şenesen RO, Kadıoğlu S. Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2011:78-78.
Chicago Alan, Sultan, Şule Gökyıldız, Melike Öztürk, Refiye Okuşluk Şenesen, ve Selim Kadıoğlu. “Adana’nın Dağ, Ova Ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2011), 78-78.
EndNote Alan S, Gökyıldız Ş, Öztürk M, Şenesen RO, Kadıoğlu S (01 Eylül 2011) Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 78–78.
IEEE S. Alan, Ş. Gökyıldız, M. Öztürk, R. O. Şenesen, ve S. Kadıoğlu, “Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 78–78, Eylül 2011.
ISNAD Alan, Sultan vd. “Adana’nın Dağ, Ova Ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2011. 78-78.
JAMA Alan S, Gökyıldız Ş, Öztürk M, Şenesen RO, Kadıoğlu S. Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2011;:78–78.
MLA Alan, Sultan vd. “Adana’nın Dağ, Ova Ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2011, ss. 78-78.
Vancouver Alan S, Gökyıldız Ş, Öztürk M, Şenesen RO, Kadıoğlu S. Adana’nın Dağ, Ova ve Deniz Kıyısı Yerleşim Birimlerinde Geleneksel Tıp Uygulamaları. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2011:78-.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin