BibTex RIS Kaynak Göster

Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 48 - 48, 01.09.2013

Öz

Bu çalışmada Diyarbakır çevresinde hem psikiyatrik hastalara iyi geldiğine inanılan hem de en çok ziyaret edilen yerlere, (türbe, ziyaret, makam) en çok ziyaret edilen gün olan Perşembe günleri gidilerek gözlemde bulunulmuş ve orada çare arayanlarla odak grup görüşmeleri yapılmıştır.Bu çalışmamızda psikiyatrik hastalıkları olan hasta ve yakınları ile yapılan görüşmeler tartışılmıştır

Psychiatric Patients and Traditional Treatments

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 48 - 48, 01.09.2013

Öz

Visiting shrines by psychiatric patients and their families for therapeutic purposes is one of the oldest faith and attitude which is still present in a considerable proportion. On Thursdays (the most crowded day of the week) focus group interviews were conducted on people seeking cure in the most visited holy places (shrine, tomb) of Diyarbakır that are believed to be curative for psychiatric patients. In this study, interviews conducted on patients with psychiatric disorders and their relatives were discussed

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Remzi Oto

M. Emin Yüksel Bu kişi benim

Süleyman Dönmezdil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Lokman Hekim Journal 2013; Supplement

Kaynak Göster

APA Oto, R., Yüksel, M. E., & Dönmezdil, S. (2013). Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi48-48.
AMA Oto R, Yüksel ME, Dönmezdil S. Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2013:48-48.
Chicago Oto, Remzi, M. Emin Yüksel, ve Süleyman Dönmezdil. “Psikiyatri Hastaları Ve Geleneksel Tedaviler”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2013), 48-48.
EndNote Oto R, Yüksel ME, Dönmezdil S (01 Eylül 2013) Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 48–48.
IEEE R. Oto, M. E. Yüksel, ve S. Dönmezdil, “Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 48–48, Eylül 2013.
ISNAD Oto, Remzi vd. “Psikiyatri Hastaları Ve Geleneksel Tedaviler”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2013. 48-48.
JAMA Oto R, Yüksel ME, Dönmezdil S. Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013;:48–48.
MLA Oto, Remzi vd. “Psikiyatri Hastaları Ve Geleneksel Tedaviler”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2013, ss. 48-48.
Vancouver Oto R, Yüksel ME, Dönmezdil S. Psikiyatri Hastaları ve Geleneksel Tedaviler. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013:48-.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin