Akaryakıta Bağlı Vergi Kaçakçılığı Suçunun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Raporları Kapsamında İncelenmesi
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Akdeniz S. ve Üzümcü A. (2013). Suç ve Sosyoekonomik Değişkenler Arasındaki Bağımlılık İlişkisi: Kars Cezaevi Üzerine Bir İnceleme, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(6), 117-138.
- Arslan, Ç. ve Balan, A. (2019). Gümrük Kaçakçılığı Suçunun Nitelikli Hali Olarak Ülkeye Kaçak Akaryakıt Sokma Fiili. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 21(2), 3-42.
- Atasoy, A., Geçen R. ve Korkmaz H. (2012). Siyasi Coğrafya Açısından Türkiye (Hatay) – Suriye Sınırı, Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi, VII. Coğrafya Sempozyumu, 107-119.
- Bitzenis, A. ve Kontakos, P. (2014). Energy Trade and Tax Evasion in the Oil Sector in Greece. Conference Paper, Erişim adresi: http://www.paraoikonomia.gr/wp-content/uploads/17.EMAB-2014_Presentation-Kristiansand-17-September-2014-Bitzenis-Kontakos.pdf
- Çalışkan, N. (2020). Akaryakıt Üzerinden Alınan Vergilerdeki Olası Değişikliklerin Otomobil Kullanıcılarının Davranışlarına Etkisi: Sakarya İli Örneği. Yüksek Lisans Tezi. Sakarya Üniversitesi. Sakarya. Türkiye.
- Çopur, İ. (2014). Gümrük Kaçakçılığıyla Mücadelede Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri; Türkiye Gümrükleri Üzerine Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi. Gümüşhane Üniversitesi. Gümüşhane. Türkiye.
- Danışman, M. (2010). Açıklamalı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kaçak Petrol ve Ulusal Marker, Bilge
- Yayınevi’nden aktaran Turgut, M. (2022). 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kapsamında Gümrük Kaçakçılığı Türleri. Gümrük ve Ticaret Dergisi, 9(30), 22-34.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
İşletme
Bölüm
Araştırma Makalesi
Erken Görünüm Tarihi
2 Şubat 2024
Yayımlanma Tarihi
26 Şubat 2024
Gönderilme Tarihi
31 Mayıs 2023
Kabul Tarihi
14 Ağustos 2023
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2024 Cilt: 17 Sayı: 1
Cited By
KAYIT DIŞI EKONOMİNİN TÜRK VERGİ SİSTEMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
Turkuaz Uluslararası Sosyo-Ekonomik Stratejik Araştırmalar Dergisi
https://doi.org/10.70506/eisrcdergi.1593008TÜRKİYE’DE VERGİ KAYIP VE KAÇAKLARININ ÖNLENMESİNDE DİJİTALLEŞMENİN ÖNEMİ
Turkuaz Uluslararası Sosyo-Ekonomik Stratejik Araştırmalar Dergisi
https://doi.org/10.70506/eisrcdergi.1808370
