BibTex RIS Kaynak Göster

TMS/TFRS KAPSAMINDA GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE GERÇEĞE UYGUN DEĞERİN TESPİTİNDE EMSAL KARŞILAŞTIRMA VE GELİR İNDİRGEME YÖNTEMLERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA

Yıl 2015, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 20.02.2015

Öz

Genel olarak bir varlığın önemlilik derecesini belirleyen karşılık ölçütü olarak tanımlanan değer muhasebe literatüründe ki değerleme kavramının kökenini oluşturmaktadır. Değerleme, konusu itibariyle geçmişten günümüze muhasebe bilgi sisteminin temel uğraşı alanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Yine ülke ekonomilerinin temel gelir kaynaklarından birini oluşturan vergi unsurunun gerçekleşmesi, özünde yine değerleme kavramı ile önemli bir ilişkisel çizgide hareket etmektedir. Değerleme eylemine çok çeşitli açılardan duyulan gereksinim, bu kavramın tanımlanması sürecinde birçok farklı yaklaşım ortaya koymaktadır. Değerleme olgusunun önemli amaçlarından birisi de TMS/TFRS kapsamında doğru finansal sunum için önemli bir araç olarak kabul edilen gerçeğe uygun değerin tespitidir. Bu bağlamda çalışmada öncelikle konu ile ilgili temel kavramlara yer verilmiş ve gayrimenkullerin değerlenmesinde kullanılan teoriler hakkında bir literatür taraması yapılmıştır. Ayrıca gayrimenkullerin gerçeğe uygun değerinin tespitinde emsal karşılaştırma ve gelir indirgeme yöntemleri kullanılarak örnek bir uygulama yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm İŞLETME
Yazarlar

Halil Alpaslan

Yayımlanma Tarihi 20 Şubat 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Alpaslan, H. (2015). TMS/TFRS KAPSAMINDA GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE GERÇEĞE UYGUN DEĞERİN TESPİTİNDE EMSAL KARŞILAŞTIRMA VE GELİR İNDİRGEME YÖNTEMLERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi, 4(2).