Bu
çalışmada, hava sürükleyici katkı kullanılarak üretilen betonların taze ve
sertleşmiş haldeki bazı özellikleri incelenmiştir. Karışımların çimento miktarı
ve su-çimento oranı sabit tutularak çimento ağırlığının %0.025, %0.050, %0.075
ve %0.1’i oranlarında hava sürükleyici katkı kullanılarak kontrol betonu ile
birlikte toplam 5 farklı karışım hazırlanmıştır. Taze betonların, birim hacim
ağırlığı, yayılma tablası ve hava muhtevası tayini ile sertleşmiş betonların,
yoğunluk, ultrases geçiş hızı ve ısı iletkenlik katsayısı ölçümü deneyleri
yapılmıştır. Hava sürükleyici katkı kullanımı numunelerin birim hacim ağırlığı,
ultrases geçiş hızı ve ısı iletkenlik katsayısı değerlerinde düşüş meydana
getirmiştir. %0.075 ve %0.1 oranlarında hava sürükleyici katkı kullanılarak,
hafif beton sınıfında beton üretilmesi mümkün olmuştur.
Hava sürükleyici katkı ısı iletkenlik katsayısı ultrases geçiş hızı birim hacim ağırlığı
In this study, some properties of fresh and hardened concrete produced
using air entraining additive were investigated. Together with control concrete
five different mixtures were prepared with the addition of air entraining
additive of 0.025%, 0.050%, 0.075% and 0.1% of cement weight with keeping the
cement amount and water-cement ratio constant. Experiments were carried out to
measure the unit volume weights, flow diameters, air contents of fresh
concretes and density, ultrasonic pulse velocity, thermal conductivity
coefficient of hardened concretes. The use of air entraining additives caused a
decrease in the unit volume weight, ultrasonic pulse velocity and thermal
conductivity coefficient values of the samples. Lightweight concrete was possible
to produce using 0.075% and 0.1% air entraining additive.
Air entraining admixture thermal conductivity coefficient ultrasonic pulse velocity unit volume weight
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | İnşaat Mühendisliği |
Bölüm | İnşaat Mühendisliği |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Temmuz 2018 |
Gönderilme Tarihi | 13 Şubat 2018 |
Kabul Tarihi | 28 Şubat 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 |