Cilt: 7 Sayı: 1 , 30.06.2025

Yıl: 2025

Araştırma Makalesi

Nitel Sosyal Bilimler Dergisi’nde, sosyal bilimler alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmelerin takip edilmesi, öncelikli olarak insana yardım disiplinlerinin nitel ve karma metodla yapılmış çalışmalarını içermesi ve alanla ilgili nitelikli ve güncel bir kaynak oluşturması amaçlanmaktadır. 

Dergide yöntem bilim, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık, sosyoloji, pazarlama, örgütsel davranış, hemşirelik ve diğer ilgili disiplinlerdeki araştırma ve derleme türü çalışmalar yayınlanabilir. Dergide sadece: 

     Nitel metotlara veya nitel analize odaklı karma metotlara dayanan araştırma makaleleri, 

     Derleme ve teorik tartışma türü çalışmalar yayınlanır. Makaleler İngilizce veya Türkçe yazılabilir. 

Dergiye ilk kez gönderilecek çalışmaların herhangi bir formatta olması (format-free) beklenmemektedir. Dergiye gönderilecek makaleler için sistem üzerinden intihal.net altyapısı kullanılarak intihal raporu oluşturulması gerekmektedir. Kaynak yazımında APA 7 kurallarına uyum sağlanmalıdır. Ancak makalenin hakem süreçleri tamamlanıp, makale kabul edildiğinde, lütfen buradan makale şablonunu indirip çalışmanızı bu şablona uygun şekilde düzenleyiniz.

Tüm aday makaleler Dergipark sistemi üzerinden gönderilmelidir. Dergide kör hakemlik sistemi uygulanmaktadır. Gönderilen tüm  çalışmalar en az iki hakemin değerlendirme raporuna göre dergiye kabul edilir. 

Hakem raporlarına göre revize edilen makalelerin yeniden yüklenmesi sırasında hakemlere cevap dosyası ayrıca doldurulmalıdır. Hakeme cevap dosyasına buradan erişilebilir. 


Dergiye gönderilecek yazılar:

  • Çalışma yapılandırılmış uzun özet, kaynakça da dahil olmak üzere 9000 kelimeyi geçmemelidir. 
  • Türkçe metinlerde 750-1000 kelimelik İngilizce özetin yanında Türkçe en fazla 300 kelimelik öz ve en fazla 6 anahtar kelime verilmelidir. İngilizce metinlerde ise sadece İngilizce ve Türkçe 300 kelimelik öz ve en fazla 6 anahtar kelime yer almalıdır.

  • Çalışmada cinsiyetçilik, ırkçılık, ön yargı ve ayrımcılık içeren bir dil kullanımından kaçınılmalıdır.

  • Çalışma Amerikan Psikologlar Birliği tarafından yayınlanan “APA’s Publication Manual of the American Psychological Association, (2020)”[APA 7.sürüm] yazım ilkelerine uygun olarak yazılmalıdır. Yazım kurallarına bu linkten ulaşabilirsiniz.


Dil Kullanımı

Her yazar gönderilen yazının, basılı ya da elektronik ortamda, kısmen veya tamamen başka bir yerde daha önce yayınlanmadığını ya da halen yayın için değerlendirmede olmaması gerektiğini göz önünde bulundurmalıdır. Derginin yayın kurulu tarafından incelenip yayınlanmasına karar verilen yazılar, gerek duyulması durumunda, gelen eleştiri ve öneriler doğrultusunda gözden geçirmeleri için yazarlarına geri gönderilebilir. Gönderilen yazılar Yayın Kurulu’nun onayı ile yayınlanır. Gönderilen yazılarda Türkçe ve İngilizce dilinin akademik yönden etkin kullanılması değerlendirme açısından önemli bir ölçüttür.

Araştırmacıların Katkı Oranı

Yazarların katkı ayrıntıları (örneğin, eşit katkı) makalenin sonundaki katkıda bulunanlar bölümünde yer almalıdır.

Çatışma Beyanı

Tüm yazarlar, çalışmalarının bütünlüğünü ve tarafsızlığını etkileyebilecek diğer kişi veya kuruluşlarla olan tüm finansal ve kişisel ilişkilerini açıklamalıdır. Bu ilişkilere örnek olarak istihdam, danışmanlık, ücret, ücretli tanıklık, patent başvuruları, hibeler veya diğer destekler verilebilir.

Teşekkür

Çalışmaya destek veren kuruluşlar ile katkıda bulunan ancak yazar olmayan bireylere bu bölümde teşekkür edilmelidir.

Kaynaklar

Kaynaklar Amerikan Psikologlar Birliği tarafından yayınlanan “APA’s Publication Manual of the American Psychological Association, (2020)” [APA 7.sürümü takip edilmelidir] yazım ilkelerine uygun olarak yazılmalıdır.

Akademik Araştırmalarda Yapay Zeka Kullanımı İlkeleri

Dergimizin ve uluslararası yayımcıların genel kabulü üzerine yazar(lar)ın çalışmadan sorumlu ve hesap verebilir olması gerektiğinden, özetin oluşturulması veya literatür taraması da dahil olmak üzere, yapay zeka aracı ile bir makalenin herhangi bir bölümünün üretilmesi kabul edilemez.

Aynı şekilde sonuçların oluşturulmasına veya raporlanmasına izin verilmez; yazar(lar) çalışmalarının oluşturulmasından ve yorumlanmasından ve ayrıca çalışmalarının doğruluğu, bütünlüğü ve geçerliliğinden sorumlu olmalıdır. 

İstatistik analizlerinde veya metin analizlerinde yardımcı araç olarak kullanılabilir ancak yapay zeka uygulamalarının analizin tamamını yapmasına ve raporlamasına izin verilemez. 

Öte yandan makalelerde kullanılan dilin, ifadelerin zenginleştirilmesi veya daha okunaklı hale gelmesi, proofreading (son okuma) yapılması gibi işlemlerde kullanılması mümkündür. Dilini ve okunabilirliğini geliştirmek için bir makalenin yapay zeka kullanarak kopyalanması-düzenlenmesine izin verilebilir çünkü bu, yazım ve dilbilgisini geliştirmek için halihazırda kullanılan uygulamalarla benzerdir.  Ancak yazar(lar) orijinal çalışmadan sorumlu olmaya devam eder.

Yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görsellerin sunulmasına ve yayınlanmasına izin verilmez ancak bu görsellerin yapay zeka tarafından oluşturulduğuna dair atıf ve kaynak verilir ve bağlamı içerisinde kullanılırsa mümkün olabilir. 

Dergimiz ULAKBİLİM TR dizin tarafından indekslenme sürecinde olduğundan dolayı dergiye gönderilecek araştırma makalelerinden etik kurul belgesi istenmektedir. 

Dergideki tüm süreçler ücretsizdir. Yayın öncesinde ve sonrasında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Aday makalelerin NSB yayın ilkeleri ve araştırma etiği ilkelerine uygunluğu çalışmanın yayımlanmasındaki temel koşuldur. Eğer bir çalışma NSB’de yayımlandıktan sonra etik ilkelere aykırı davranıldığı ortaya çıkarsa ilgili makale geri çekilir. Etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel çalışmalar için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir. Öğrenci, veli, işveren, çalışan ve diğer kişilerle bu kişilerin katılımcı, örneklem vb. olarak katkı verdiği tüm çalışmalarda etik kurul kararı gerekmektedir. Yazarlar, Yayın Etiği Kurulu (COPE) tarafından belirlenen yayın etiği hususundaki yüksek standartları gözetmek durumundadır. Verilerin sahteciliği veya türetilmesi, yazarın kendi eserinin uygun şekilde alıntı yapılmadan kopyalanması ve eserin yanlış kullanılması da dâhil olmak üzere intihal kapsamındakiler, kabul edilemez uygulamalardır.
Makalelerde kullanılan verilerin manipüle edilmesi, çarpıtılması ve uydurma verilerin kullanılması gibi durumlar tespit edilirse, makale yazarının çalıştığı kuruma bu durum resmi yollardan bildirilebilir. Dergimiz, editörler ve/veya hakemler tarafından verilen bildirimlere göre yazarlardan analiz sonuçlarını veya intihal raporu çıktı dosyalarını isteme hakkına sahiptir. Editör kurulunca gerekli görülen durumlarda intihal.net, turnitin ve ithenticate programlarından elde edilmiş ve %25 benzerlik oranını geçmeyen intihal raporu talep edilir. 

Editör Kurulu’nun Sorumlulukları
• Editör Kurulu, yayın, kör hakemlik, değerlendirme süreci, etik ilkeler gibi dergi politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasını sağlar. Ayrıca makale ve dergi yayım sürecinde fikri mülkiyet hakları, bilimsel-etik olmayan davranışlarla, intihalle, yollama (atıf) çeteciliğiyle ilgili önlemleri almada sorumludur.
• Editörler Kurulu, yazar(lar)ın bilgi gereksinimlerini içeren bir “Yazar Kılavuzu”, hakemlerin değerlendirme aşamasında gerek duyacakları bilgileri içeren “Hakem Değerlendirme Formu” hazırlar, gerektiğinde günceller.
• Editör Kurulu, hakemleri, yazar(lar)ı güdüleyici politikalar belirler.
• Editör Kurulu, her makalenin belgelerini elektronik olarak saklar.

Editörlerin Etik Sorumlulukları
 Editörler, hakemlerin, yazar(lar)ın, araştırmacı, uygulayıcı ve okuyucuların bilgi gereksinimlerini karşılamaya gerektiğinde dönüt vermeye, yayın sürecinde düzeltme, açıklama gerektiren konularda açıklık ilkelerine göre davranmaya çaba gösterirler.
 Editörler, makalelerin yayımlanmasına karar verirken, makalelerin özgün olmasına, bilimsel alanyazına, okuyucu, araştırmacı ve uygulayıcılara katkı sağlamasına özen gösterirler.
 Editörler, makalelerle ilgili olumlu ya da olumsuz karar verirken, makalelerin özgün değeri, alana katkısı, araştırma yönteminin geçerli ve güvenirliği, anlatımın açıklığı ile derginin amaç ve kapsamını göz önünde tutarlar.
 Editörler, başvurusu yapılan makalelerin önemli sorunu olmadığı sürece ön değerlendirme aşamasına alır, olumlu hakem önerilerini göz önünde bulundurur.
 Editörler, derginin yayın politikaları arasında bulunan kör hakemlik ve değerlendirme süreci politikalarını uygular, hakemlerin kimlik bilgilerini gizli tutar, her makalenin yansız ve süresi içinde değerlendirilmesini sağlarlar.
 Editörler, makaleleri hakemlerin uzmanlık alanlarını dikkate alarak gönderir, değerlendirmelerin yansız ve bağımsız yapılmasını desteklerler.
 Editörler, makalenin yansız değerlendirilmesi için editörler, hakemler ve yazar(lar) arasındaki çıkar çatışması-çıkar birliği olup olmamasını göz önüne alırlar.
 Editörler, hakem havuzunun geniş bir yelpazeden oluşması ve sürekli güncellenmesi için arayış içinde olurlar.
 Editörler, akademik görgü kurallarına uymayan ve bilimsel olmayan değerlendirmeleri engellerler.
 Editörler, yayın sürecinde görev alanlar herkesle etkili bir iletişim içinde olur, belirli aralıklarla toplantılar düzenlerler.
 Editörler, değerlendirilen makalelerdeki kişisel verilerin korunmasını sağlarlar; yazar, hakem ve okuyucuların bireysel verilerini korurlar.
 Editörler; makalelerde insan haklarının korunmasına özen gösterirler, makalenin katılımcılarının açık onayının belgelendirilmesini önemserler, makalenin katılımcılarına ilişkin etik kurul onayı, deneysel araştırmalarda izinleri olmadığında makaleyi reddederler.
 Editörler, makalelerdeki hata, tutarsızlık ya da yanlış yönlendirmelerin düzeltilmesini sağlarlar.
 Editörler, yayınlanan makalelerin fikri mülkiyet hakkını korur, ihlal olması durumunda derginin ve yazar(lar)ın haklarını savunurlar. Ayrıca yayımlanan makalelerin içeriğinin başka yayınların fikri mülkiyet haklarını ihlal etmemesi konusunda gerekli önlemleri alırlar.
 Editörler, Dergide yayımlanan makalelere yönelik tutarlı eleştirileri dikkate alırlar, eleştirilen makalelerin yazar(lar)ına yanıt hakkı tanırlar.

Hakemlerin Etik Sorumlulukları
NSB Dergisi makale değerlendirme sürecinde yazar(lar)ın hakemleri, hakemlerin yazarları tanımadıkları iki yönlü kör hakemlik ilkesi uygulanır, hakemler yazarlar ile doğrudan iletişim kuramaz; makale değerlendirme formları ve metin üzerinde belirtilen notlar ile düzeltme istemleri dergi yönetim sistemi üzerinden editörlerce yazar(lar)a iletilir. Hakemler şu etik sorumlulukları taşımalıdır:
 Hakemler yalnız uzmanlık alanı ile ilgili makaleleri değerlendirmeyi kabul etmelidir.
 Hakemler, değerlendirmeyi yansızlık ve gizlilik içinde yapmalıdır. Bu ilke gereğince inceledikleri makaleleri değerlendirme sürecinden sonra yok etmeli, ancak yayınlandıktan sonra kullanmalıdırlar. Uyruk, cinsiyet, dinsel inanç, siyasal inanç ve ticari kaygılar, değerlendirmenin yansızlığını bozmamalıdır.
 Hakemler, çıkar çatışması-çıkar birliği olduğunu anladıklarında, makaleyi değerlendirmeyi reddederek, editörlere bilgi vermelidir.
 Hakemler, değerlendirmeyi akademik görgü kurallarına uygun biçimde, yapıcı bir dille yapmalı; hakaret ve düşmanlık içeren kişisel yorumlardan kaçınmalıdır.
 Hakemler değerlendirmesini kabul ettikleri makaleyi süresi içinde değerlendirmelidirler.

Yazarların Etik Sorumlulukları
Nitel Sosyal Bilimler Dergisine makale başvurusu yapan yazar(lar)ın etik sorumlulukları:
 Yazar(lar), başka yerde yayımladıkları ya da yayımlanmak üzere gönderdikleri bir makalesini, aynı anda birden fazla makalesini Nitel Sosyal Bilimler Dergisi'ne göndermemelidir.
 Yazar(lar), makale yazımı sırasında yararlandıkları kaynaklara etik ilkeler doğrultusunda doğru biçimde yollama (atıf) yapmalıdır.
 Makaleye katkı sağlamayan kişilerin adı, yazar olarak yazılmamalı, yayımlanmak üzere başvurusu yapılan bir makalenin yazar sırasını değiştirme, yazar çıkartma, yazar ekleme önerilmemelidir.
 Yayınlanma başvurusu yapılan makaleyle ilgili çıkar çatışması-çıkar birliği olan kişileri editörlere bildirmelidir. Yazarlar aralarında çıkar çatışması olup olmadığını beyan etmelidir. Kabul edilen makaleler için yazarların makaleye katkısını açıklayan bir katkı beyanı makaleye eklenmelidir. 
 Değerlendirme sürecinde yazar(lar)dan makalelerine ilişkin bilgi ya da ham veri istenmesi durumunda beklenen bilgileri Editörlere sunmalıdırlar.
 Yazar(lar), makalelerinde kullandıkları verilerin kullanım haklarına, araştırma-çözümlemelerle ilgili izinlerin ya da üzerinde araştırma yaptıkları katılımcıların onayının alındığını belgelemelidirler.
 Yazar(lar), değerlendirme ve erken görünüm aşamasındaki ya da elektronik ortamda yayımlanmış makalesiyle ilgili hatayı fark ettiklerinde bilgi vermek, düzeltmek ya da geri çekmek için editörle iletişime geçmesi gerekir. Ayrıca yazarların çalışmalarını preprint arşivlerinde yayımlamasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu kapsamdaki yayınlar duplikasyon veya intihal olarak nitelendirilmez.
Makale Geri Çekme ve Düzeltme
Nitel Sosyal Bilimler dergisinde yayımlanmış makaleler, son yayımlanmış dosyada hata görülmesi halinde editörlere bildirilmelidir. Makalelerin son yayımlanmış halinde hata görülmesi halinde editöre yayımlanma tarihinden itibaren 4 gün için bildirilen makaleler gerekli düzenlemeler yapılıp tekrar düzenlenebilir. Bu makale yazarları veya okuyucular tarafından dergi editörlerine mail yolu ile ya da Dergipark üzerinden mesaj ile iletilebilir. Editörler gerekli düzenlemeleri 5 gün içerisinde düzenleyip makaleyi aynı DOI ve isimle aynı adreste yayımlarlar. 
Geri Çekme
Nitel Sosyal Bilimler dergisindeki makalelerde önemli bir hatanın (örn. analiz veya yöntemlerde) makaledeki sonuçları geçersiz kıldığı, araştırma suistimaline veya yayın suistimaline yol açtığı (örn. gerekli etik onaylar olmadan araştırma, uydurma veriler, manipüle edilmiş görüntüler, intihal, mükerrer yayın vb.) durumlarda makaleler geri çekilebilir. Bu geri çekme editörlük tarafından gelecek sayı beklemeden derginin ana sayfasında duyurulur. Geri çekilen makale ve makalenin geri çekildiğine ilişkin bir dosya makalenin yerine eklenir. Bir makale için geri çekme kararı, COPE yönergelerine uygun olarak verilecek ve editörle işbirliği içinde yapılacak bir soruşturmayı içerecektir. Yazarlar ve kurumlar, gerekçeleri geri çekme kriterlerini sağlıyorsa makalelerinin geri çekilmesini talep edebilirler. COPE geri çekme yönergeleri, COPE web sitesinde bulunabilir. https://publicationethics.org/retraction-guidelines
Geri Çekme istekleri aşağıdaki vakalarda dikkate alınacaktır.
Etik dışı davranış (ör. veri üretimi veya görüntü manipülasyonu) veya farkında olmadan yapılan hata (ör. yanlış hesaplama veya deneysel hata) sonucunda bulguların güvenilmez olduğuna dair açık kanıtlar varsa.
Bulgular daha önce başka bir yerde uygun referans, izin veya gerekçe olmaksızın yayınlanmışsa (örneğin, farklı bir yayın veya tekrarlanan yayın durumları).
Araştırma intihal teşkil ediyorsa
Hak edilmemiş, hediye yazarlık kanıtı olduğunda.
Akran değerlendirmesinin tehlikeye atıldığına dair kanıtların olduğu durumlarda.
Etik olmayan araştırmaya dair kanıt varsa.
Finansal Destek
Yazarlardan, araştırmalarının yürütülmesi için kimin mali destek sağladığını açıklamaları istenmektedir. Alınan fon yoksa, bu makalede belirtilmelidir.
Veri Paylaşımı
Yazarlar, verilerini seçtikleri veri havuzlarında paylaşmaya teşvik edilir. Ancak yazarların makaleleriyle ilişkili verilerini paylaşma zorunluluğu yoktur. Verilerini paylaşmayı seçen yazarlar, seçilen veri havuzunun ilgili bağlantısını sağlamalıdır. Bu, makalenin sonunda ve referanslar bölümünden önce yapılmalıdır.

Dergideki tüm süreçler ücretsizdir. Yayın öncesinde ve sonrasında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Baş Editör

Melih Sever
Doç. Dr. Melih SEVER SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Sosyal Hizmetler, Sosyal Politika, Dezavantajlı Gruplar, Sosyal Dışlanma

Editör

Seyhan Özdemir
Doç. Dr. Seyhan ÖZDEMİR SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Web

Seyhan ÖZDEMİR, Tarsus’ta doğdu. 2012 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden, 2014 yılında ise Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon anabilim dalından mezun oldu. Yine aynı üniversitede 2018 yılında doktora eğitimini tamamladı. Halen Süleyman Demirel Üniversitesinde İnsan Kaynaklari Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

İlgi alanları; örgütsel davranış, iş yeri duyguları(kıskançlık, intihar, damgalama), kirli işler ve örgütlerde sosyal medya çalıştığı konular arasındadır.

Sosyolojik Metodoloji ve Araştırma Yöntemleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sanayi ve Çalışan İlişkileri, Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış

Editör Kurulu

Emine Şener
Doç. Dr. Emine ŞENER KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, İŞLETME BÖLÜMÜ Web

1978 yılında, Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğan Şener, Ankara Üniversitesinde Sağlık Eğitimi ve Atatürk Üniversitesinde Sosyoloji alanlarında lisans, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Sağlık Yönetimi ile Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitimde Program Geliştirme alanlarında yüksek lisans, Süleyman Demirel Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon alanında doktora öğrenimini tamamlamıştır. Halen Anadolu Üniversitesinde Felsefe Bölümü öğrencisi olup, yönetim olgusunun sosyoloji, tarih ve felsefe kesişimindeki konularına ilgi duymaktadır. 2002-2005 yılları arasında, Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsünde; 2005-2015 yılları arasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2015 yılından beri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İşletme Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2021 yılında “Yönetim ve Strateji” alanında doçent unvanı alan Şener, “Örgütsel İntikam”, “Örgütsel Teoriden Örgütsel Davranışa Erdem”, “Sivil Erdemin Peşinde Bir Üçleme: Uyum, Ahlâk, Seslilik” kitaplarının yazarı, “Dijital Çağda Bilgi Yönetimi: Kavramlar Kuramlar ve Uygulamalar” ile “Endüstri 4.0 Paradigması: İşletme Fonksiyonlarının Dijital Dönüşümü”, “Kadın ve Aile” adlı kitapların editörüdür.

Çalışma Sosyolojisi, Kadın Araştırmaları, Sosyolojide Niteliksel Yöntemler, Yönetim Sosyolojisi, Yönetim Psikolojisi, Örgütsel Değişim ve Gelişim, Endüstriyel ve Örgütsel Psikoloji (İnsan Faktörleri Dahil), Sağlık Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Bilgi Yönetimi , Teknoloji Yönetimi, Örgüt Kültürü, Örgütsel Davranış, Strateji
Nurullah Çalış
Doç. Dr. Nurullah ÇALIŞ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Sosyal Hizmetler, Danışmanlık, Refah ve Toplum Hizmetleri, Klinik Sosyal Hizmet Uygulaması, Sosyal Hizmetler (Diğer), Dezavantajlı Gruplar, Sosyal Adalet, Sosyal Dışlanma, Sosyal Politikada Bakım Hizmetleri, Sosyal Refah Politikaları, Sosyal Politika (Diğer)
Halis Sakız
Prof. Dr. Halis SAKIZ MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ
Eğitim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Uygulamalı ve Gelişimsel Psikoloji, Eğitim Psikolojisi
Kamuran Cerit
Dr. Öğr. Üyesi Kamuran CERİT SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HEMŞİRELİKTE YÖNETİM ANABİLİM DALI
Ölçek Geliştirme, Yönetim Psikolojisi, Hemşirelikte Yönetim, Hasta Güvenliği, Sağlık Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi
Default avatar
Doç. Dr. Ebru DEMİREL NEVSEHIR HACI BEKTAS VELI UNIVERSITY
Organizasyon ve Yönetim Teorisi, Örgütsel Davranış, Strateji

Dil Editörleri

Yüksek Lisans Ayşe TİRYAKİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Sosyal Hizmetler (Diğer)

Danışma Kurulu

Default avatar
Doç. Dr. Arzu ÖZKANAN ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MYO
Liderlik, Örgütsel Davranış, Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış (Diğer)
Default avatar
Chi-chang CHANG Medical University
Sağlık Psikolojisi
Default avatar
Elena JERVES Ku Leuven
Gelişim Psikolojisi
Default avatar
Svetlana KRİVOKHİZH National Research University Saint Petersburg
Siyaset Felsefesi
Default avatar
Ringo OSSEWAARDE University of Twente
Siyasal İletişim
Default avatar
Elena V. SYURİNA Vrije Universiteit Amsterdam, The Netherlands
Sosyal Hizmetler
Narina A. Samah
Doç. Dr. Narina A. SAMAH Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Web

Dr. Narina A. Samah is an associate professor at the Faculty of Educational Sciences and Technology, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Johor Bahru. She obtained her Bachelor of Human Sciences in Psychology (Hons) from the International Islamic University Malaysia (IIUM) in 1997, and her Master of Human Sciences in Psychology from the same university in 2001. Dr. Narina received her Doctor of Philosophy (PhD) from the University of Bristol, United Kingdom in 2011 and was later awarded a Graduate Certificate in Tertiary Education Management from the University of Melbourne, Australia in 2015. She currently teaches cognitive psychology and research methods in education, with a focus on qualitative psychology and narrative inquiry. Her research interests encompass the cognitive aspects of learning and teaching, with a great emphasis on critical reflection, reflexivity, epistemic cognition, metacognition, complex problem solving, and brain functional connectivity during the learning process, in addition to SoTL research exclusively.

Eğitim Psikolojisi
Default avatar
Doç. Dr. Meliha Funda AFYONOĞLU Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü
Toplumsal Cinsiyet ve Siyaset, Göç Sosyolojisi, Sosyolojide Niteliksel Yöntemler
Default avatar
Doç. Dr. Sinan AKÇAY SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Sosyal Hizmetler
Default avatar
Dr. Öğr. Üyesi Figen BALAMİR IĞDIR ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ, FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ BÖLÜMÜ, DİN SOSYOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Din Sosyolojisi, Dini Araştırmalar (Diğer)
Aslı Yalım
Dr. Aslı YALIM University of Central Florida

Dr. Asli Cennet Yalim is an assistant professor at the University of Central Florida School of Social Work. She draws on her interdisciplinary background and international experience to study refugees’ psychosocial wellbeing, understand the challenges refugees face upon resettlement in another country, and develop culturally responsive interventions to improve post-resettlement outcomes of refugees. Her areas of research are refugee mental health, trauma-informed services for immigrant populations, refugee women, CBT and mindfulness-based interventions, and wellbeing of healthcare workforce. Her methodological approach includes mixed-methods, grounded theory, and community-based participatory approach. Dr. Yalim has collaborated on funded projects including an interprofessional, evidence-based virtual program to prevent burnout, suicide, and mental health conditions among healthcare workers and the development of a mental health and psychosocial intervention with refugee women and survivors of earthquake in Turkey. She teaches courses on the topics of human behavior, research methods, and social work with immigrants and refugees. 

Sosyal Hizmetler, Ruh Sağlığı Hizmetleri
Default avatar
Prof. Dr. Tomofumi OKA Sophia University Web
Sosyal Hizmetler (Diğer)
Default avatar
Doç. Meral BEKTAŞ Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
İşletme