BibTex RIS Kaynak Göster

ANTIMICROBIAL EFFECTS OF HONEY AND GRAPE PEKMEZS OF ELAZIĞ REGION

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 3, 115 - 120, 01.04.2009

Öz

In this study, the antimicrobial effects of honey samples and grape pekmez, consumed and produced around and in the Elazığ province, were investigated. Antimicrobial effects of their extracts were examined on S. aureus COWAN 1, B. megaterium DSM 32, K. pneumoniae FMC 5, E. coli ATCC 25922, P. aeruginosa DSM 50071 SCOTTA, C. albicans FMC 17, C. glabrata ATCC 66032, C. tropicalis ATCC 13803, Trichophyton sp., Epidermophyton sp. according to well agar method. Obtained results showed that majority of the honey and grape pekmez samples were inhibited the growth of bacteria, yeasts and dermatophyta fungi at varied ratios, but some extracts were showed an any effect against.

ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ

Yıl 2009, Cilt: 4 Sayı: 3, 115 - 120, 01.04.2009

Öz

Bu çalışmada, Elazığ ili ve çevresinde üretilip, tüketime sunulan bal ve üzüm pekmezi örneklerinin antimikrobiyal etkileri araştırılmıştır. Bal ve üzüm pekmezi ekstraktlarının antimikrobiyal etkileri, S. aureus COWAN 1, B. megaterium DSM 32, K. pneumoniae FMC 5, E. coli ATCC 25922, P. aeruginosa DSM 50071 SCOTTA, C. albicans FMC 17, C. glabrata ATCC 66032, C. tropicalis ATCC 13803 Trichophyton sp., Epidermophyton sp. 'ye karşı oyuk agar metoduna göre incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar, bal ve üzüm pekmezi örneklerinin çoğunun; bakterilerin, mayaların ve dermofit fungusların gelişmelerini değişen oranlarda engellediğini göstermiş; fakat bazı ekstraktlar herhangi bir etki göstermemişlerdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Biyoloji
Yazarlar

Pinar Erecevit Bu kişi benim

Ayse Nilay Önganer Bu kişi benim

Sevda Kırbag Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Erecevit, P., Önganer, A. N., & Kırbag, S. (2009). ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ. Ecological Life Sciences, 4(3), 115-120. https://doi.org/10.12739/10.12739
AMA Erecevit P, Önganer AN, Kırbag S. ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ. NWSA. Nisan 2009;4(3):115-120. doi:10.12739/10.12739
Chicago Erecevit, Pinar, Ayse Nilay Önganer, ve Sevda Kırbag. “ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ”. Ecological Life Sciences 4, sy. 3 (Nisan 2009): 115-20. https://doi.org/10.12739/10.12739.
EndNote Erecevit P, Önganer AN, Kırbag S (01 Nisan 2009) ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ. Ecological Life Sciences 4 3 115–120.
IEEE P. Erecevit, A. N. Önganer, ve S. Kırbag, “ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ”, NWSA, c. 4, sy. 3, ss. 115–120, 2009, doi: 10.12739/10.12739.
ISNAD Erecevit, Pinar vd. “ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ”. Ecological Life Sciences 4/3 (Nisan 2009), 115-120. https://doi.org/10.12739/10.12739.
JAMA Erecevit P, Önganer AN, Kırbag S. ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ. NWSA. 2009;4:115–120.
MLA Erecevit, Pinar vd. “ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ”. Ecological Life Sciences, c. 4, sy. 3, 2009, ss. 115-20, doi:10.12739/10.12739.
Vancouver Erecevit P, Önganer AN, Kırbag S. ELAZIĞ BÖLGESİ BAL VE PEKMEZLERİNİN ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİ. NWSA. 2009;4(3):115-20.