EN
TR
İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ
Öz
Bu araştırmanın amacı, ilköğretim 8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerinin görsel, işitsel ve kinestetik durumlarının belirlenerek matematiğe yönelik tutumların başarıya etkisinin neler olduğunu incelemektir. Araştırmanın amacını gerçekleştirmek üzere tarama yönteminden faydalanılarak teorik bir yol izlenmiştir. Araştırma farklı soysa-kültürel düzeyde 13 ilköğretim kurumunun 8. sınıfında öğrenim gören 394 öğrenci üzerinde yapılmıştır. Araştırma verileri ise matematik başarı testi ve matematiğe karşı tutum ölçeği ile toplanmıştır. Araştırmanın nicel verilerin analizinde aritmetik ortalama, standart sapma, t-testi, varyans analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda matematik tutumları ile cinsiyet arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Ancak matematik başarısı ile cinsiyet, temsil sistemleri ile cinsiyet, temsil sistemleri ile başarı, matematik başarıları ile temsil sistemleri arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
1 Mayıs 2011
Gönderilme Tarihi
9 Ağustos 2014
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2011 Cilt: 6 Sayı: 4
APA
Kaya, D., Keşan, C., & Yetişir, Ş. (2011). İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ. Education Sciences, 6(4), 2660-2674. https://izlik.org/JA95DJ95JS
AMA
1.Kaya D, Keşan C, Yetişir Ş. İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ. Education Sciences. 2011;6(4):2660-2674. https://izlik.org/JA95DJ95JS
Chicago
Kaya, Deniz, Cenk Keşan, ve Şafak Yetişir. 2011. “İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ”. Education Sciences 6 (4): 2660-74. https://izlik.org/JA95DJ95JS.
EndNote
Kaya D, Keşan C, Yetişir Ş (01 Mayıs 2011) İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ. Education Sciences 6 4 2660–2674.
IEEE
[1]D. Kaya, C. Keşan, ve Ş. Yetişir, “İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ”, Education Sciences, c. 6, sy 4, ss. 2660–2674, May. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95DJ95JS
ISNAD
Kaya, Deniz - Keşan, Cenk - Yetişir, Şafak. “İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ”. Education Sciences 6/4 (01 Mayıs 2011): 2660-2674. https://izlik.org/JA95DJ95JS.
JAMA
1.Kaya D, Keşan C, Yetişir Ş. İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ. Education Sciences. 2011;6:2660–2674.
MLA
Kaya, Deniz, vd. “İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ”. Education Sciences, c. 6, sy 4, Mayıs 2011, ss. 2660-74, https://izlik.org/JA95DJ95JS.
Vancouver
1.Deniz Kaya, Cenk Keşan, Şafak Yetişir. İLKÖĞRETİM II. KADEME ÖĞRENCİLERİNİN GÖRSEL, İŞİTSEL VE KİNESTETİK DURUMLARININ BELİRLENMESİ VE MATEMATİĞE YÖNELİK TUTUMLARIN BAŞARIYA ETKİSİ. Education Sciences [Internet]. 01 Mayıs 2011;6(4):2660-74. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95DJ95JS