Araştırma Makalesi

İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ

Cilt: 6 Sayı: 1 1 Şubat 2011
  • Büşra Tuncay
PDF İndir
TR

İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ

Öz

Bu çalışmada fen ve teknoloji öğretmen adaylarının (N=20)genel ve özel çevresel kaygı düzeylerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada öğretmen adaylarının genel çevresel kaygıları ile ilgili veri toplama aracı olarak Çevre Okuryazarlığı Anketi kullanılmış, özel çevresel kaygılarla ilgili veri toplama sürecinde ise katılımcılardan bilişim teknolojisinin çevreye olan etkileri hakkındaki görüşlerini yazılı olarak ifade etmeleri istenmiştir. Verilerin analizleri çalışmaya katılan ilköğretim fen ve teknoloji öğretmen adaylarının genel çevresel kaygı düzeylerinin oldukça yüksek olduğunu göstermiştir. Öğretmen adaylarının yazılı olarak ifade ettikleri görüşleri incelendiğinde ise genelde bilişim teknolojisinin çevreye olan etkileri hakkında bilgi sahibi oldukları; ancak bunların nedenlerinin tam olarak farkında olmadıkları ve bilişim teknolojileri ile çevre arasındaki ilişkiyi tüm boyutlarıyla ele alan öğretmen adayı sayısının oldukça az olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Büşra Tuncay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 2011

Gönderilme Tarihi

9 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Tuncay, B. (2011). İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ. Education Sciences, 6(1), 778-782. https://izlik.org/JA53HP96MC
AMA
1.Tuncay B. İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ. Education Sciences. 2011;6(1):778-782. https://izlik.org/JA53HP96MC
Chicago
Tuncay, Büşra. 2011. “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ”. Education Sciences 6 (1): 778-82. https://izlik.org/JA53HP96MC.
EndNote
Tuncay B (01 Şubat 2011) İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ. Education Sciences 6 1 778–782.
IEEE
[1]B. Tuncay, “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ”, Education Sciences, c. 6, sy 1, ss. 778–782, Şub. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53HP96MC
ISNAD
Tuncay, Büşra. “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ”. Education Sciences 6/1 (01 Şubat 2011): 778-782. https://izlik.org/JA53HP96MC.
JAMA
1.Tuncay B. İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ. Education Sciences. 2011;6:778–782.
MLA
Tuncay, Büşra. “İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ”. Education Sciences, c. 6, sy 1, Şubat 2011, ss. 778-82, https://izlik.org/JA53HP96MC.
Vancouver
1.Büşra Tuncay. İLKÖĞRETİM FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ ÇEVRESEL KAYGI DÜZEYLERİ. Education Sciences [Internet]. 01 Şubat 2011;6(1):778-82. Erişim adresi: https://izlik.org/JA53HP96MC