TR
EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ
Öz
Bu çalışmanın amacı, eğitim sistemimizle yetiştirilmek istenen insan tipinin eğitilmesinde, eğitim denetimimizin ne kadar etkili olduğunu irdelemektir. Çalışmanın verileri, alanyazın taraması yöntemiyle toplanmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veriler, alanyazından, gazete ve internet kaynaklarından elde edilmiştir. Örnek olayların seçilmesinde amaçlı örneklem yöntemi tekniklerinden kritik durum örneklemesi kullanılmıştır. Veriler, içerik analizi tekniğiyle işlenmiştir. Bir toplumun sürekliliği eğitim sisteminin yetiştirdiği istenilen insan tipiyle mümkündür. Bu nedenle eğitim sistemiyle yetiştirilmek istenilen insan tipi üzerinde önemle durmak bir zorunluluktur. Eğitim sistemimiz de toplumsal sürekliliğimizi sağlamak için, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, iyi yurttaş ve insan, milli kültür değerlerini benimsemiş ve kültürel kimlik sahibi, meslek sahibi, yapıcı, yaratıcı ve verimli insan tipi yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ancak bulgular, günümüzde bu amaçların gerçekleşmediğini ve eğitim denetimimizin bu olgu karşısında etkisiz kaldığını göstermektedir.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
1 Mayıs 2010
Gönderilme Tarihi
9 Ağustos 2014
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 4
APA
Erdem, A. R., & Sarpkaya, R. (2010). EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ. Education Sciences, 5(4), 1793-1812. https://izlik.org/JA85BR88KG
AMA
1.Erdem AR, Sarpkaya R. EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ. Education Sciences. 2010;5(4):1793-1812. https://izlik.org/JA85BR88KG
Chicago
Erdem, Ali Riza, ve Ruhi Sarpkaya. 2010. “EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ”. Education Sciences 5 (4): 1793-1812. https://izlik.org/JA85BR88KG.
EndNote
Erdem AR, Sarpkaya R (01 Mayıs 2010) EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ. Education Sciences 5 4 1793–1812.
IEEE
[1]A. R. Erdem ve R. Sarpkaya, “EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ”, Education Sciences, c. 5, sy 4, ss. 1793–1812, May. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85BR88KG
ISNAD
Erdem, Ali Riza - Sarpkaya, Ruhi. “EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ”. Education Sciences 5/4 (01 Mayıs 2010): 1793-1812. https://izlik.org/JA85BR88KG.
JAMA
1.Erdem AR, Sarpkaya R. EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ. Education Sciences. 2010;5:1793–1812.
MLA
Erdem, Ali Riza, ve Ruhi Sarpkaya. “EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ”. Education Sciences, c. 5, sy 4, Mayıs 2010, ss. 1793-12, https://izlik.org/JA85BR88KG.
Vancouver
1.Ali Riza Erdem, Ruhi Sarpkaya. EĞİTİM SİSTEMİMİZİN YETİŞTİRMEK İSTEDİĞİ İNSAN TİPİ AÇISINDAN EĞİTİM DENETİMİMİZİN İRDELENMESİ. Education Sciences [Internet]. 01 Mayıs 2010;5(4):1793-812. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85BR88KG