Araştırma Makalesi

LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ

Cilt: 5 Sayı: 1 1 Şubat 2010
  • Zülfü Demirtaş
  • Alpay Ersözlü
PDF İndir
TR

LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ

Öz

Tarama modelinde tasarlanan bu araştırmada liselerde görev yapan öğretmenlerin iş doyumu beklenti ve gerçekleşme düzeyleri, bu iki düzey arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve iş doyumunun bazı değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bulgular, öğretmenlerin iş doyumu beklenti düzeylerinin yüksek, buna karşılık gerçekleşme düzeylerinin anlamlı düzeyde daha düşük olduğu ve öğretmenlerin cinsiyetlerine ve branşlarına göre iş doyum düzeylerinde anlamlı bir farklılık olmazken, kıdemlerine göre iş doyumu beklenti düzeylerinin farklılık olduğunu göstermektedir. Yöneticilerin öğretmenliği rutin işleri yerine getiren bir uğraş alanı olarak görmemeleri, öğretmenlerin maaş ve ek derslerinin mesleğin statüsüne uygun olacak miktarda arttırılması, okullarda sosyal, kültürel ve eğitsel etkinliklere daha fazla yer verilmesinin öğretmenlerin iş doyum gerçekleşme düzeylerini arttırması beklenmektedir. 

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Zülfü Demirtaş Bu kişi benim

Alpay Ersözlü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 2010

Gönderilme Tarihi

9 Ağustos 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Demirtaş, Z., & Ersözlü, A. (2010). LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ. Education Sciences, 5(1), 199-209. https://izlik.org/JA58JM95CJ
AMA
1.Demirtaş Z, Ersözlü A. LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ. Education Sciences. 2010;5(1):199-209. https://izlik.org/JA58JM95CJ
Chicago
Demirtaş, Zülfü, ve Alpay Ersözlü. 2010. “LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ”. Education Sciences 5 (1): 199-209. https://izlik.org/JA58JM95CJ.
EndNote
Demirtaş Z, Ersözlü A (01 Şubat 2010) LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ. Education Sciences 5 1 199–209.
IEEE
[1]Z. Demirtaş ve A. Ersözlü, “LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ”, Education Sciences, c. 5, sy 1, ss. 199–209, Şub. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58JM95CJ
ISNAD
Demirtaş, Zülfü - Ersözlü, Alpay. “LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ”. Education Sciences 5/1 (01 Şubat 2010): 199-209. https://izlik.org/JA58JM95CJ.
JAMA
1.Demirtaş Z, Ersözlü A. LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ. Education Sciences. 2010;5:199–209.
MLA
Demirtaş, Zülfü, ve Alpay Ersözlü. “LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ”. Education Sciences, c. 5, sy 1, Şubat 2010, ss. 199-0, https://izlik.org/JA58JM95CJ.
Vancouver
1.Zülfü Demirtaş, Alpay Ersözlü. LİSELERDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN İŞ DOYUMU DÜZEYLERİ. Education Sciences [Internet]. 01 Şubat 2010;5(1):199-20. Erişim adresi: https://izlik.org/JA58JM95CJ