Bu çalışma, Jean Michel Basquiat isimli çok yönlü bir
sanatçının gastronomi unsurları içeren resimsel çalışmalarının görsellerinin
kullanımı sayesinde gastronomide sanatsal bakış açısı ile yapılan yemek sunum
işlemi ve ürünün olduğu gibi servis edilmesi arasındaki farkları fotoğraf ve
resim kavramları üzerinden incelemek
için hazırlanmıştır. Yemeğin sanatsallığını incelerken; yaşamak için beslenme
zorundalığına ve yiyecek-içeceklerin kısa sürede tüketiminin eser kavramından
uzaklığına değinen bir araştırmacı, bu bilgilerin karşısında her ne olursa
olsun, sözlerin ve resimlerin insan
duygu-düşünceleri üzerinde varolan etkisine yemeklerin de sahip olduğunu ve modern
sanat anlayışının gastronomi sunum aşamalarında hali hazırda uygulanmakta olduğunu
yemek sanat olabilir mi? sorusu
üzerinden çalışmasına yansıtmıştır. (Myhrvold, N:2011, s:13)
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 16 Nisan 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 14 Sayı: 2 |