Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması

Yıl 2009, Cilt: 22 Sayı: 3, 89 - 99, 31.12.2009

Öz

Bu çalışmada, ülkemizin endüstriyel gıda ürünleri arasında önemli yeri olan bulgurun üretim sürecinde, pişmiş buğdayın kurutulması işleminin, geleneksel yöntemler yerine akışkan yataklı kurutucuda gerçekleştirilmesi konu edilmiştir. Bu amaçla kurulan bir akışkan yataklı kurutucuda, pişmiş buğdayın kuruma karakteristiğine akışkanlaşma hızının etkileri deneysel olarak incelenmiştir. Sabit ve akışkanlaşmış yatakta kurutma sırasında eşit kuruma süreleri elde edilmesine rağmen, sabit yatakta düzenli bir kuruma gözlemlenmemiştir.


Kaynakça

  • [1] H. C. Guillermo and R. Enrique, “Design And Performance Evaluation Of Dryers, Handbook of food engineering practise”, Chapter 4, CRC Press, pp. 736, 1997.
  • [2] A. S. Mujumdar, “Handbook Of Industrial Drying”, Vol. 1. Chapter 7, Marcel Dekker Inc., pp. 742, 1995
  • [3] Ü. Erçetin, “Tanecikli Gıda Maddelerinin Akışkan Yatakta Kurutulması”, Doktora Tezi, Osmangazi Üniv. Fen Bil. Enst., 2007.

Experimental Analysis Of The Drying Of Parboiled Wheat In Fluidized Bed

Yıl 2009, Cilt: 22 Sayı: 3, 89 - 99, 31.12.2009

Öz

Drying of boiled wheat during the production process of bulgur, an important


industrial food product of Turkey, in a fludized bed drier rather than conventional methods, has


been the concern of this study. Effects of fluidization velocity on the drying charactersitics of


boiled wheat has been investigated experimentally on a fludized bed drier test system. While


drying, altough obtaining the same drying time in both fixed and fluidized bed, any regular


drying in the fixed bed is not observed.


Kaynakça

  • [1] H. C. Guillermo and R. Enrique, “Design And Performance Evaluation Of Dryers, Handbook of food engineering practise”, Chapter 4, CRC Press, pp. 736, 1997.
  • [2] A. S. Mujumdar, “Handbook Of Industrial Drying”, Vol. 1. Chapter 7, Marcel Dekker Inc., pp. 742, 1995
  • [3] Ü. Erçetin, “Tanecikli Gıda Maddelerinin Akışkan Yatakta Kurutulması”, Doktora Tezi, Osmangazi Üniv. Fen Bil. Enst., 2007.
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Makine Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Ümran Erçetin

İ. Yalçın Uralcan

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 22 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Erçetin, Ü., & Uralcan, İ. Y. (2009). Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi Dergisi, 22(3), 89-99.
AMA Erçetin Ü, Uralcan İY. Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması. ESOGÜ Müh Mim Fak Derg. Aralık 2009;22(3):89-99.
Chicago Erçetin, Ümran, ve İ. Yalçın Uralcan. “Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması”. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi Dergisi 22, sy. 3 (Aralık 2009): 89-99.
EndNote Erçetin Ü, Uralcan İY (01 Aralık 2009) Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi 22 3 89–99.
IEEE Ü. Erçetin ve İ. Y. Uralcan, “Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması”, ESOGÜ Müh Mim Fak Derg, c. 22, sy. 3, ss. 89–99, 2009.
ISNAD Erçetin, Ümran - Uralcan, İ. Yalçın. “Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması”. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi 22/3 (Aralık 2009), 89-99.
JAMA Erçetin Ü, Uralcan İY. Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması. ESOGÜ Müh Mim Fak Derg. 2009;22:89–99.
MLA Erçetin, Ümran ve İ. Yalçın Uralcan. “Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması”. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Ve Mimarlık Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 3, 2009, ss. 89-99.
Vancouver Erçetin Ü, Uralcan İY. Kaynatılmış Buğdayın Akışkan Yatakta Kurutulmasının Deneysel Araştırılması. ESOGÜ Müh Mim Fak Derg. 2009;22(3):89-9.

20873 13565 13566 15461 13568  14913