Bu çalışma kapsamında ülkemiz tarım sektörü tütün yetiştiriciliğinde çalışanlar tütün yapraklarının işlenmesi sürecinde nikotine maruz kalmaktadırlar. Tütün yapraklarının işlenmesi sürecinde tozlaşma meydana gelmekte ve bu tozlarda bulunan nikotine çalışanlar soluyarak maruz kalmaktadırlar. Bunun dışında çalışanların ciltlerine tutunan tozlar yağmur, çiy, terde bulunan suyla birleşerek ciltten emilim yoluyla vücuda girmektedir. Nikotin solunması ve ciltten teması halinde toksik etki göstermekte öldürücü olabilmektedir. Vücutta belli bir doza ulaşınca zehirlenme belirtileri baş göstermekte ve Yeşil Tütün Hastalığı oluşmaktadır. Yeşil Tütün Hastalığına neden olan bu riskleri yok etmek ya da kabul edilebilir düzeye indirmek için alınabilecek korunma tedbirleri tespit edilecektir.
UŞAK ÜNİVERSİTESİ
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Sağlık Kurumları Yönetimi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Nisan 2020 |
Kabul Tarihi | 15 Nisan 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 1 |