Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

TÜTÜN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÇALIŞANLARDA NİKOTİN MARUZİYETİ

Yıl 2020, Cilt: 3 Sayı: 1, 41 - 46, 28.04.2020
https://doi.org/10.38213/ohsacademy.703604

Öz

Bu çalışma kapsamında ülkemiz tarım sektörü tütün yetiştiriciliğinde çalışanlar tütün yapraklarının işlenmesi sürecinde nikotine maruz kalmaktadırlar. Tütün yapraklarının işlenmesi sürecinde tozlaşma meydana gelmekte ve bu tozlarda bulunan nikotine çalışanlar soluyarak maruz kalmaktadırlar. Bunun dışında çalışanların ciltlerine tutunan tozlar yağmur, çiy, terde bulunan suyla birleşerek ciltten emilim yoluyla vücuda girmektedir. Nikotin solunması ve ciltten teması halinde toksik etki göstermekte öldürücü olabilmektedir. Vücutta belli bir doza ulaşınca zehirlenme belirtileri baş göstermekte ve Yeşil Tütün Hastalığı oluşmaktadır. Yeşil Tütün Hastalığına neden olan bu riskleri yok etmek ya da kabul edilebilir düzeye indirmek için alınabilecek korunma tedbirleri tespit edilecektir.

Destekleyen Kurum

UŞAK ÜNİVERSİTESİ

Kaynakça

  • Referans1 Dr.Öğr. Üyesi İbrahim BULDUK
  • Referans2 Dr.Öğr. Üyesi Gizem CELEP
  • Referans3 Dr.Öğr. Üyesi Mevlüt TEZCAN
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Kübra Karakaş 0000-0001-9074-3390

İbrahim Bulduk Bu kişi benim

Fatıma Özdemır

Yayımlanma Tarihi 28 Nisan 2020
Kabul Tarihi 15 Nisan 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karakaş, K., Bulduk, İ., & Özdemır, F. (2020). TÜTÜN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÇALIŞANLARDA NİKOTİN MARUZİYETİ. OHS ACADEMY, 3(1), 41-46. https://doi.org/10.38213/ohsacademy.703604