Organik gıdaların en önemli özelliklerinden biri, tarımsal üretimin çevreye duyarlı bir şekli olan organik tarım yöntemleriyle üretilmeleridir. Bu çalışma, Türkiye'deki tüm Olimpik boksörlerin organik gıda bilinç düzeyini ve organik gıdaya yönelik dezavantaj algısını ve organik gıdaya yönelik tutumlarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini Türkiye'deki 29 gönüllü sporcu, 19'u erkek ve 10'u kadın Olimpik boksör oluşturmaktadır. Bu çalışmadan elde edilen verilerin istatistiksel değerlendirmesinde SPSS 26.0 versiyonunun istatistiksel yazılımı; Cronbach's Alpha güvenirliği, Kruskal-Wallis H ve Mann Whitney U testleri uygulanmıştır. Sonuç olarak, organik gıda farkındalık düzeyi ve organik gıdalara yönelik tutum ile millilik sınıf değişkeni arasında p <0.05 düzeyinde anlamlı bir fark tespit edilmiştir.
Sporcu beslenmesi Organik gıda Organik beslenme Milli boksör
One of the most important features of organic foods is that they are produced by organic farming methods, which is an environmentally friendly form of agricultural production. This study aims to determine the organic food awareness level and the perception of disadvantage towards organic food of all Olympic boxers in Turkey and attitudes towards organic food. The sample of the study consists of 29 volunteer athletes, 19 men, and 10 women, Olympic boxers in Turkey. In the statistical evaluation of the data obtained from this study, the statistical software of SPSS 26.0 version; Cronbach's Alpha reliability, Kruskal-Wallis H and Mann Whitney U tests were applied. In conclusion, a significant difference was determined between the organic food awareness level and attitudes towards organic foods and the national class variable at the level of p<0.05.
Sportman nutrition Organic food Organic nutrition National boxer
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makaleleri (RESEARCH ARTICLES) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Aralık 2021 |
Gönderilme Tarihi | 2 Mayıs 2021 |
Kabul Tarihi | 8 Temmuz 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 4 Sayı: 3 |
* Uluslararası Hakemli Dergi (International Peer Reviewed Journal)
* Yazar/yazarlardan hiçbir şekilde MAKALE BASIM ÜCRETİ vb. şeyler istenmemektedir (Free submission and publication).
* Yılda Ocak, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık'ta olmak üzere 5 sayı yayınlanmaktadır (Published 5 times a year)
* Dergide, Türkçe ve İngilizce makaleler basılmaktadır.
*Dergi açık erişimli bir dergidir.
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.