Bu çalışma, Ordu İli Perşembe ilçesinde levrek balığı yetiştiriciliği yapan işletmelerin üretim ve teknik özelliklerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Toplam yedi adet ruhsatlı işletmeden, faal olarak çalışan ve üretim kapasiteleri 60 ile 120 ton/yıl olarak değişen beşinin üst düzey yöneticileriyle yüz yüze görüşmeler yapılarak işletmelerin durumlarını belirlemeye yönelik veriler toplanmıştır. İşletmeler 5x5x5 m boyutlarında ahşap, 12.70 m çapında 8-10 m derinliğinde dairesel plastik malzemeden yapılmış kafeslerde yıllık 30 ila 60 tonluk üretim yapmaktadır. İşletmelerin ikinci tür olarak yetiştiriciliğine başladıkları levrek üretiminde doğal şartların zorluğu yanında, hastalık sonucu yaşanan ölümler ve genel pazarlama problemleri nedeniyle üretim miktarlarının sınırlı kaldığı belirtilmektedir.
Bu çalışma, Ordu İli Perşembe ilçesinde levrek balığı yetiştiriciliği yapan işletmelerin üretim ve teknik özelliklerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Toplam yedi adet ruhsatlı işletmeden, faal olarak çalışan ve üretim kapasiteleri 60 ile 120 ton/yıl olarak değişen beşinin üst düzey yöneticileriyle yüz yüze görüşmeler yapılarak işletmelerin durumlarını belirlemeye yönelik veriler toplanmıştır. İşletmeler 5x5x5 m boyutlarında ahşap, 12.70 m çapında 8-10 m derinliğinde dairesel plastik malzemeden yapılmış kafeslerde yıllık 30 ila 60 tonluk üretim yapmaktadır. İşletmelerin ikinci tür olarak yetiştiriciliğine başladıkları levrek üretiminde doğal şartların zorluğu yanında, hastalık sonucu yaşanan ölümler ve genel pazarlama problemleri nedeniyle üretim miktarlarının sınırlı kaldığı belirtilmektedir
Birincil Dil | TR |
---|---|
Bölüm | Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Şubat 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 24 Sayı: 1 |