Çoklu Ortam Tasarımı Destekli Yapılandırmacı Öğretim Etkinliklerinin Öğrencilerin Akademik Başarılarına Etkisi
Öz
Anahtar Kelimeler
Çoklu ortam tasarımı , Multimedya , Yapılandırmacılık , Scratch , Akademik başarı.
Kaynakça
- Arslan, A. (2008). Yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına göre hazırlanan Türkçe Dersi öğretim programının uygulanmasına ilişkin öğretmen görüşlerinin değerlendirilmesi. Yayınlanmamış Doktora Tezi. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Erzurum.
- Brooks J. G. ve Brooks, M. G. (1999). The courage to be constructivist. Educational Leadership, 18-24.
- Büyüköztürk, Ş. (2011). Sosyal bilimler için veri analizi el kitabı (14. Baskı). Ankara: Pegem Akademi.
- Carver, S. M., Lehrer, R., Connell, T., ve Erickson, J. (1992). Learning by Hypermedia Design: Issues of assessment and implementation. Educational Psychologist, 27(3), 385-404.
- Çokluk, Ö., Şekercioğlu, G., ve Büyüköztürk, Ş. (2010). Sosyal bilimler için çok değişkenli istatistik: SPSS ve LISREL uygulamaları. Ankara: Pegem Akademi.
- Demirel, Ö. (2012). Eğitimde program geliştirme. Ankara : Pegem Akademi.
- Erickson, J. (1997). Building a community of designers: Restructuring learning through student hypermedia design. Journal of Research in Rural Education, 13(1), 5-27.
- Eskici, M. (2013). İlköğretim öğretmenlerinin yapılandırmacı yaklaşıma ilişkin öz yeterlik algıları ile tutumları. Yayınlanmamış Doktora Tezi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bolu.
- Hay, K. E., Guzdial, M., Jackson, S., Boyle, R. A., ve Soloway, E. (1994). Students as multimedia composers. Computers and Education, 23(4), 301-317.
- Hesapçıoğlu, M. (2011). Öğretim ilke ve yöntemleri eğitim programları ve öğretim (7. Baskı). Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.