İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ

Cilt: 6 Sayı: 2 1 Aralık 2014
PDF İndir
EN TR

İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ

Öz

Bu çalışmada, Türkiye’deki İKY anabilim ve bilim dallarında yapılmış yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları incelenerek, bu anabilim ve bilim dalları çerçevesinde tezlerin örgütsel davranış alanında hangi konularda yoğunlaştığı belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu çalışma ile İKY ve örgütsel davranış konuları arasındaki akademik ilgi incelenmeye çalışılmış, ele alınan ve ele alınmayan konular belirlenerek gelecek araştırmalar için bir yön teşkil etmesi amaçlanmıştır

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Aksoy, Ali ve Kutluca, Fahrettin. “Çalışma Hayatında Stres Kaynakları, Stres Belirtileri ve Stres Sonuçlarının İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma”, Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sayı. 49, 2005, 457-486.
  2. Aytaç, Serpil, Çalışma Yaşamında Kariyer Yönetim Planlaması Gelişimi ve Sorunları. 2. Baskı. Bursa: Ezgi Kitabevi, 2005.
  3. Campo, G. ve Fattorini, Emanuela. ‘‘Human Resource Management In Organizational Change and The Issue of Mobbing: An Italian Experience’’, Prevention Today. vol. 3, no. 2, 2007, 37-45.
  4. Chew,Janet ve Chan, Christopher A., “Human Resource Practices, Organizational Commitment and Intention to Stay”, International Journal of Manpower. vol. 29, no. 6, 2008, 503-522.
  5. Çöl, Güner. “İnsan Kaynakları Örgütsel Bağlılık Kavramı ve Benzer Kavramlarla İlişkisi”, İş Güç Dergisi. cilt 6, sayı 2,2004, 4-11.
  6. Dereli, Beliz ve Cengiz Dicle, 2011, “İnsan Kaynakları Yönetiminde Grup, Grup Dinamiği Kavramları ve Grup Dinamiğinin Ölçülmesi Üzerine Uygulama Örneği”, Öneri Dergisi, c.9, s.35, 35-43.
  7. Erdem, Ferda. “Örgütsel Davranış Araştırmalarında Niş Alanlar Nasıl Belirleniyor? Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Yazını Üzerine Kısa Bir Değerlendirme”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İİBF Dergisi, 4.1, 2009, 65-78
  8. Gist, Marilyn E., “Self-Efficacy: Implications for Organizational Behavior and Human Resource Management”, Academy Management of Review, vol. 12, no. 3, 1987. 472-485.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2014

Gönderilme Tarihi

30 Eylül 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Şeker, M., Erol, E., Karabat, B. Ç., & Pehlivan, D. (2014). İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 6(2), 86-101. https://izlik.org/JA34AF88MF
AMA
1.Şeker M, Erol E, Karabat BÇ, Pehlivan D. İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi. 2014;6(2):86-101. https://izlik.org/JA34AF88MF
Chicago
Şeker, Mustafa, Emre Erol, Burçin Çetin Karabat, ve Dorukcan Pehlivan. 2014. “İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ”. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi 6 (2): 86-101. https://izlik.org/JA34AF88MF.
EndNote
Şeker M, Erol E, Karabat BÇ, Pehlivan D (01 Aralık 2014) İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi 6 2 86–101.
IEEE
[1]M. Şeker, E. Erol, B. Ç. Karabat, ve D. Pehlivan, “İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ”, Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, c. 6, sy 2, ss. 86–101, Ara. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34AF88MF
ISNAD
Şeker, Mustafa - Erol, Emre - Karabat, Burçin Çetin - Pehlivan, Dorukcan. “İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ”. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi 6/2 (01 Aralık 2014): 86-101. https://izlik.org/JA34AF88MF.
JAMA
1.Şeker M, Erol E, Karabat BÇ, Pehlivan D. İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi. 2014;6:86–101.
MLA
Şeker, Mustafa, vd. “İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ”. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, c. 6, sy 2, Aralık 2014, ss. 86-101, https://izlik.org/JA34AF88MF.
Vancouver
1.Mustafa Şeker, Emre Erol, Burçin Çetin Karabat, Dorukcan Pehlivan. İKY PERSPEKTİFİ İLE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞA AKADEMİK AÇIDAN BAKIŞ. Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2014;6(2):86-101. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34AF88MF