Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri

Yıl 2011, Cilt: 17 Sayı: 2, 109 - 115, 01.02.2011
https://izlik.org/JA78XP75NP

Öz

Son 20 yıldır polimer kimyası tarafından çok sayıda lineer olmayan yapılar ortaya çıkartılmış ve polimer sentezi sırasında çok sayıda yan dalların eklenmesi, çok sayıda uç gruplara sahip makromoleküllerin eldesine yol açmıştır. Bu polimerlerin iki tipi, düzgün yapıda dallanmış "dendrimer"ler ile dallanmanın rastgele oluştuğu "hiperdallanmış moleküller"dir. Bu makalede özel yapıları nedeniyle tekstilde de çeşitli uygulama alanları bulan dendrimerlerin tarihçesi, sınıflandırılması, molekül yapısı ve özellikleri hakkında bilgi verilmektedir.

History, Classification, Molecular Structure and Properties of Dendrimers which are a New Concept in Textile

Yıl 2011, Cilt: 17 Sayı: 2, 109 - 115, 01.02.2011
https://izlik.org/JA78XP75NP

Öz

Over the last 20 years polymer chemistry has created a number of non-lineer structures and introduction of a large number of branches during the polymer synthesis leads to obtain molecules with many end groups. Two types of these polymers are regularly branched "dendrimers" and "hyperbranched polymers" where branching is formed randomly. In this article knowledge about history, classification, molecular structure and properties of dendrimers which have found various application areas also in textile due to their special structures is given.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Osman Namırtı Bu kişi benim

Rıza Atav Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2011
IZ https://izlik.org/JA78XP75NP
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 17 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Namırtı, O., & Atav, R. (2011). Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 17(2), 109-115. https://izlik.org/JA78XP75NP
AMA 1.Namırtı O, Atav R. Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2011;17(2):109-115. https://izlik.org/JA78XP75NP
Chicago Namırtı, Osman, ve Rıza Atav. 2011. “Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 17 (2): 109-15. https://izlik.org/JA78XP75NP.
EndNote Namırtı O, Atav R (01 Şubat 2011) Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 17 2 109–115.
IEEE [1]O. Namırtı ve R. Atav, “Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 17, sy 2, ss. 109–115, Şub. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA78XP75NP
ISNAD Namırtı, Osman - Atav, Rıza. “Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 17/2 (01 Şubat 2011): 109-115. https://izlik.org/JA78XP75NP.
JAMA 1.Namırtı O, Atav R. Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2011;17:109–115.
MLA Namırtı, Osman, ve Rıza Atav. “Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 17, sy 2, Şubat 2011, ss. 109-15, https://izlik.org/JA78XP75NP.
Vancouver 1.Osman Namırtı, Rıza Atav. Tekstilde Yeni Bir Konsept Olan Dendrimerlerin Tarihçesi, Sınıflandırılması, Molekül Yapısı ve Özellikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Şubat 2011;17(2):109-15. Erişim adresi: https://izlik.org/JA78XP75NP