İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER

Cilt: 11 Sayı: 2 1 Şubat 2005
  • Özcan Özdemir
  • Sibel Şardağ
PDF İndir
EN TR

İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER

Öz

Günümüzde tekstil makinalarında üretim hızları devamlı artmaktadır. Dolayısıyla yüksek hızlı makinalarda çalışılacak ipliklerin kalitesinin de yüksek olması istenmektedir. Diğer taraftan da yüksek hız, ipliğin rutubet değerini sık sık minimum değere düşürmektedir. Rutubetdeki bu düşüş de ipliğin mukavemet özelliklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Daha iyi nem düzeyi, ipliğin mukavemet özelliklerini arttırdığı için, iplik dokuma ve örmede daha verimli çalışmaktadır. Diğer taraftan tekstil işletmelerinde her işlem lifte ve iplikte gerilime neden olmaktadır. İplikler gerilimlerden kurtulmak için kıvrımlanma, büklümlenme eğilimindedirler. Gerginlik ve kıvrımlanma takip eden proseslerde problemlere yol açmakta ve verimliliği düşürmektedir. Bu gibi sebeplerden dolayı ipliklerin üzerindeki nem miktarı arttırılmalı ve gerilimleri yok edilmelidir. Bu yazıda ipliklerin bu problemlerinin giderilebilmesi için kullanılan yöntemlerden vakumlu buharlama işlemi, uygulama alanları ve bu alandaki gelişmeler hakkında bilgiler verilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Özcan Özdemir Bu kişi benim

Sibel Şardağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 2005

Gönderilme Tarihi

23 Ocak 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2005 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Özdemir, Ö., & Şardağ, S. (2005). İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 11(2), 239-248. https://izlik.org/JA95EN26EK
AMA
1.Özdemir Ö, Şardağ S. İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2005;11(2):239-248. https://izlik.org/JA95EN26EK
Chicago
Özdemir, Özcan, ve Sibel Şardağ. 2005. “İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11 (2): 239-48. https://izlik.org/JA95EN26EK.
EndNote
Özdemir Ö, Şardağ S (01 Şubat 2005) İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11 2 239–248.
IEEE
[1]Ö. Özdemir ve S. Şardağ, “İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 11, sy 2, ss. 239–248, Şub. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95EN26EK
ISNAD
Özdemir, Özcan - Şardağ, Sibel. “İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11/2 (01 Şubat 2005): 239-248. https://izlik.org/JA95EN26EK.
JAMA
1.Özdemir Ö, Şardağ S. İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2005;11:239–248.
MLA
Özdemir, Özcan, ve Sibel Şardağ. “İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 11, sy 2, Şubat 2005, ss. 239-48, https://izlik.org/JA95EN26EK.
Vancouver
1.Özcan Özdemir, Sibel Şardağ. İPLİKLERDE VAKUMLU BUHARLAMA İŞLEMLERİ UYGULAMA ALANLARI VE GELİŞMELER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Şubat 2005;11(2):239-48. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95EN26EK