EN
TR
BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ
Öz
Internet ve bilgisayar alanlarındaki gelişmelerin sonucu olarak web tabanlı eğitim de üzerinde en çok çalışılan ve araştırma yapılan alanlardan biri olmuştur. Bu çalışmada, Teknik Eğitim Fakülteleri'nde okutulan Bilgisayar Ağları dersine ilişkin çoklu ortam, animasyon ve simülasyonlarla zenginleştirilmiş olan web tabanlı eğitim dokümanları açıklanmaktadır. Bu dokümanlardaki ders içeriği oluşturulurken üniversitelerde okutulan kitaplardan web ortamındaki eğitim dokümanlarından ve üretici firmaların teknoloji sayfalarından yararlanılmıştır. Ders materyali yazı, resim ve şekillerden oluşturulmuş; öğrencilerin derse olan ilgisini arttırmak ve öğrenmesini kolaylaştırmak için bazı konularda animasyonlarla anlatım yapılmıştır. Ayrıca yönlendirme algoritmaları ve tıkanıklık kontrol algoritmalarının çalışma ilkelerinin daha kolay şekilde anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla, öğrencilerin bu konuları etkileşimli olarak öğrenmesini sağlayacak simülatörler tasarlanmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Nisan 2004
Gönderilme Tarihi
23 Ocak 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 4
APA
Kaptan, H., & Çamurcu, Y. (2004). BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(4), 1-6. https://izlik.org/JA95UP73FM
AMA
1.Kaptan H, Çamurcu Y. BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(4):1-6. https://izlik.org/JA95UP73FM
Chicago
Kaptan, Hakan, ve Yılmaz Çamurcu. 2004. “BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 (4): 1-6. https://izlik.org/JA95UP73FM.
EndNote
Kaptan H, Çamurcu Y (01 Nisan 2004) BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 4 1–6.
IEEE
[1]H. Kaptan ve Y. Çamurcu, “BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy 4, ss. 1–6, Nis. 2004, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95UP73FM
ISNAD
Kaptan, Hakan - Çamurcu, Yılmaz. “BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/4 (01 Nisan 2004): 1-6. https://izlik.org/JA95UP73FM.
JAMA
1.Kaptan H, Çamurcu Y. BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:1–6.
MLA
Kaptan, Hakan, ve Yılmaz Çamurcu. “BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy 4, Nisan 2004, ss. 1-6, https://izlik.org/JA95UP73FM.
Vancouver
1.Hakan Kaptan, Yılmaz Çamurcu. BİLGİSAYAR AĞLARI DERSİNİN WEB TABANLI ÖĞRETİMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Nisan 2004;10(4):1-6. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95UP73FM