YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI

Cilt: 4 Sayı: 1 1 Ocak 1998
  • Hasan Kaplan
  • Ömer Civalek
PDF İndir
EN TR

YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI

Öz

Yapıların dinamik analizinde herhangi bir yapının deprem etkisindeki davranışını belirleyecek en önemli parametreler, sistemin frekansı ve doğal modlarıdır. Gerçek ortogonal titreşim moduna sahip sistemlerde bu modlar, ya karakteristik değer probleminin çözümüyle yada yaklaşık metotlar ile elde edilir. Ancak her iki çözümde de sistemin kütle ve rijitlik matrisleri bilinmelidir. İteratif çözümlerde pek çok metot kullanılmaktadır. Ancak bunların hepside yaklaşık sonuç vermektedir. Bu çalışmada modların ve frekansların belirlenmesinde Fuzzy tekniği kullanılmış ve elde edilen sonuçlar rijitlik matrisi metodu ile elde edilen sonuçlarla birlikte karşılaştırmalı olarak verilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Hasan Kaplan Bu kişi benim

Ömer Civalek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 1998

Gönderilme Tarihi

23 Ocak 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1998 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Kaplan, H., & Civalek, Ö. (1998). YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 4(1), 569-575. https://izlik.org/JA67NX54JF
AMA
1.Kaplan H, Civalek Ö. YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1998;4(1):569-575. https://izlik.org/JA67NX54JF
Chicago
Kaplan, Hasan, ve Ömer Civalek. 1998. “YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 4 (1): 569-75. https://izlik.org/JA67NX54JF.
EndNote
Kaplan H, Civalek Ö (01 Ocak 1998) YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 4 1 569–575.
IEEE
[1]H. Kaplan ve Ö. Civalek, “YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 4, sy 1, ss. 569–575, Oca. 1998, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA67NX54JF
ISNAD
Kaplan, Hasan - Civalek, Ömer. “YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 4/1 (01 Ocak 1998): 569-575. https://izlik.org/JA67NX54JF.
JAMA
1.Kaplan H, Civalek Ö. YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1998;4:569–575.
MLA
Kaplan, Hasan, ve Ömer Civalek. “YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 4, sy 1, Ocak 1998, ss. 569-75, https://izlik.org/JA67NX54JF.
Vancouver
1.Hasan Kaplan, Ömer Civalek. YAPI DOĞAL TİTREŞİM FREKANSLARININ FUZZY MANTIĞI İLE HESABI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Ocak 1998;4(1):569-75. Erişim adresi: https://izlik.org/JA67NX54JF