YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ

Cilt: 3 Sayı: 1 1 Ocak 1997
  • R. Tuğrul Oğulata
PDF İndir
TR EN

YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ

Öz

Yapılarda biyoklimatik konforun sağlanabilmesi, iç ortam sıcaklığının insanların kendini rahat hissedebileceği bir değerde olmasıyla mümkündür. Yaz-kış iklim şartlarına ve bulunulan mahale göre değişen iç ortam sıcaklıklarının istenen değerler civarında olması gerekir. Bu nedenle herhangi bir yapı içerisindeki ortam sıcaklığının, doğal veya yapay soğutma ve ısıtma ile hangi değerler arasında değişebileceği önem kazanmaktadır. Bu nedenle çalışmada, konveksiyon, radyasyon ve infiltrasyonla ısı kazancı, mahali çevreleyen duvarların ve içteki eşyaların ısı kapasiteleri ve değişen dış ortam sıcaklığı dikkate alınarak, iç ortam sıcaklığının değişimi incelenmiştir. Ayrıca ortamda soğutma kaynağının bulunması veya bulunmaması durumlarında da iç ortam sıcaklığının zamana göre değişimi hesaplanmıştır. Bu amaçla ısı kazançları, iç ve dış ortam sıcaklıkları, soğutma kaynağı yükü ile güneş ışınımı Fourier serisine dönüştürülerek analitik bir çözüm elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

R. Tuğrul Oğulata Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 1997

Gönderilme Tarihi

23 Ocak 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1997 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Oğulata, R. T. (1997). YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 3(1), 285-292. https://izlik.org/JA57LM87XS
AMA
1.Oğulata RT. YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1997;3(1):285-292. https://izlik.org/JA57LM87XS
Chicago
Oğulata, R. Tuğrul. 1997. “YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 3 (1): 285-92. https://izlik.org/JA57LM87XS.
EndNote
Oğulata RT (01 Ocak 1997) YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 3 1 285–292.
IEEE
[1]R. T. Oğulata, “YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 3, sy 1, ss. 285–292, Oca. 1997, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA57LM87XS
ISNAD
Oğulata, R. Tuğrul. “YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 3/1 (01 Ocak 1997): 285-292. https://izlik.org/JA57LM87XS.
JAMA
1.Oğulata RT. YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1997;3:285–292.
MLA
Oğulata, R. Tuğrul. “YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 3, sy 1, Ocak 1997, ss. 285-92, https://izlik.org/JA57LM87XS.
Vancouver
1.R. Tuğrul Oğulata. YAZ ŞARTINDA YAPILARIN TEORiK ISIL ANALİZİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Ocak 1997;3(1):285-92. Erişim adresi: https://izlik.org/JA57LM87XS