One of the most important processes is the drying process in manufacturing of viol. Drying process is carried out to remove the water molecules in the viol structure of after viol pulp is poured into the molds. Viol drying process is made by traditional drying systems in the industry. In this study, drying experiments were conducted of wet viol in the specifically designed and manufactured the prototype conveyor microwave drying oven. As a result of experiments, it has been observed that decreased moisture gradient and drying time of viol due to the increasing power of the magnetron.
Yumurta kolisi (viyol) imalatının en önemli süreçlerinden biri kurutma işlemidir. Viyol hamuru kalıplara döküldükten sonra yapısında bulunan su moleküllerini yok etmek için kurutma işlemi gerçekleştirilmektedir. Endüstride viyol kurutma işlemi geleneksel kurutma sistemleri ile yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmada ise; özel olarak tasarlanıp imal edilmiş prototip konveyörlü mikrodalga fırın sisteminde ıslak viyolün kurutma deneyleri yapılmıştır. Deneyler sonucunda, magnetron gücünün artmasıyla nem oranının düştüğü, dolayısıyla viyolün kurutma süresinin azaldığı görülmüştür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makale |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 20 Sayı: 4 |