BibTex RIS Kaynak Göster

INVESTIGATION OF TRACKING OF VOLTAGE SIGNAL CONTAINING HARMONICS AND SPIKE BY USING RECURSIVE LEAST SQUARES METHOD

Yıl 2009, Cilt: 15 Sayı: 1, 59 - 68, 01.01.2009

Öz

In this study, recursive least squares method (RLSM) that is one of the adaptable classical methods was used. Firstly forgetting factor was adapted to RLSM. Phase information of voltage signal belonging to an electric power network that contains harmonics and spike was obtained by developed approach. Then responses of the algorithm were investigated for voltage collapse, phase shift and spike. Simulation was implemented by using MATLAB® code. Results of simulation were examined and efficiency of method was presented.

HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ

Yıl 2009, Cilt: 15 Sayı: 1, 59 - 68, 01.01.2009

Öz

Bu çalışmada, klasik uyarlanabilir metotlardan Yinelenen En Küçük Kareler Metodu (YEKK) kullanılmıştır. Öncelikle YEKK metoduna unutma faktörü algoritması adapte edilmiştir. Geliştirilen yaklaşım kullanılarak bir elektrik güç şebekesinin harmonik ve sıçrama içeren faz gerilim sinyalinin faz bilgileri elde edilerek; gerilim göçmesi, faz kayması ile ani gerilim sıçramaları'na algoritmanın tepkileri incelenmiştir. Benzetim işlemi MATLAB® yardımıyla gerçekleştirilmiş olup benzetim sonuçları ve metodun etkinliği incelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

H. Hüseyin Sayan Bu kişi benim

İlhan Koşalay Bu kişi benim

Cemal Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 15 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sayan, H. H. ., Koşalay, İ. ., & Yılmaz, C. . (2009). HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 15(1), 59-68.
AMA Sayan HH, Koşalay İ, Yılmaz C. HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 2009;15(1):59-68.
Chicago Sayan, H. Hüseyin, İlhan Koşalay, ve Cemal Yılmaz. “HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 15, sy. 1 (Ocak 2009): 59-68.
EndNote Sayan HH, Koşalay İ, Yılmaz C (01 Ocak 2009) HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 15 1 59–68.
IEEE H. H. . Sayan, İ. . Koşalay, ve C. . Yılmaz, “HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 15, sy. 1, ss. 59–68, 2009.
ISNAD Sayan, H. Hüseyin vd. “HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 15/1 (Ocak 2009), 59-68.
JAMA Sayan HH, Koşalay İ, Yılmaz C. HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2009;15:59–68.
MLA Sayan, H. Hüseyin vd. “HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 15, sy. 1, 2009, ss. 59-68.
Vancouver Sayan HH, Koşalay İ, Yılmaz C. HARMONİK VE SIÇRAMA İÇEREN ELEKTRİK GÜÇ ŞEBEKESİ GERİLİM İŞARETİNE KİLİTLENMENİN YİNELENEN EN KÜÇÜK KARELER METODUYLA İNCELENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2009;15(1):59-68.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.