BibTex RIS Kaynak Göster

REPAIR AND STRENGTHENING OF REINFORCED CONCRETE BEAMS USING FIBRE REINFORCED POLIMER (FRP) MATERIALS

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 3, 291 - 298, 01.03.2004

Öz

The use of Fibre Reinforced Polimer (FRP ) materials for the repair and strengthening of Reinforced Concrete structures has become widespread recently. FRP materials are being prefered because they have very high tensile strength, resistance to corrosion and they do not affect the use of the building during the repair and strengthening process. Four reinfoced concrete beams repaired and strengthened with FRP materials have been used in this study which were performed at Pamukkale University-Faculty of Engineering- Civil Engineering Department- Structural Engineering Laboratuary. The behaviour of the beams before and after repair and strengthening was compared by obtaining the load- displacement curves under static loading. In this study, it was observed that the repair and strengthening of reinforced concrete beams by using FRP materials had increased the load carrying capacity significantly.

BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 3, 291 - 298, 01.03.2004

Öz

Betonarme yapıların onarım ve güçlendirilmesinde (O/G) Lifli Polimer (FRP) malzemenin kullanımı son zamanlarda yaygınlaşmaya başlanmıştır. FRP malzemelerin, yüksek çekme mukavemeti, korozyona karşı dayanıklılığı ve bu malzeme ile yapılan O/G'nin, yapının işleyişini çok fazla etkilememesi gibi nedenlerle tercih edilen bir malzeme olmaktadır. Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı labaratuarlarında yapılan bu çalışmada dört adet betonarme kirişin FRP malzemelerle onarım ve/veya güçlendirilmesi yapılmıştır. Her deney kirişi için yük deplasman eğrisi elde edilerek elemanların statik yük altında O/G'den önceki ve sonraki davranışı karşılaştırılmıştır. Bu çalışma sonucunda FRP malzemelerle yapılan O/G'nin betonarme kirişlerin taşıma gücünü çok büyük ölçüde arttırdığı görülmüştür.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Nihat Çetinkaya Bu kişi benim

Hasan Kaplan Bu kişi benim

Ş. Murat Şenel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çetinkaya, N. ., Kaplan, H. ., & Şenel, Ş. M. . (2004). BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(3), 291-298.
AMA Çetinkaya N, Kaplan H, Şenel ŞM. BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Mart 2004;10(3):291-298.
Chicago Çetinkaya, Nihat, Hasan Kaplan, ve Ş. Murat Şenel. “BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10, sy. 3 (Mart 2004): 291-98.
EndNote Çetinkaya N, Kaplan H, Şenel ŞM (01 Mart 2004) BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 3 291–298.
IEEE N. . Çetinkaya, H. . Kaplan, ve Ş. M. . Şenel, “BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 3, ss. 291–298, 2004.
ISNAD Çetinkaya, Nihat vd. “BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/3 (Mart 2004), 291-298.
JAMA Çetinkaya N, Kaplan H, Şenel ŞM. BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:291–298.
MLA Çetinkaya, Nihat vd. “BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 3, 2004, ss. 291-8.
Vancouver Çetinkaya N, Kaplan H, Şenel ŞM. BETONARME KİRİŞLERİN LİFLİ POLİMER (FRP) MALZEMELER KULLANILARAK ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(3):291-8.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.