BibTex RIS Kaynak Göster

Thiamine and riboflavin contents of various flour types produced in different region of Turkey

Yıl 2002, Cilt: 8 Sayı: 3, 343 - 348, 01.03.2002

Öz

In this study, thiamine and riboflavin values of 86 wheat flour samples (30 Type 550, 30 Type 650 and 26 Type 850) from 30 different factories in 19 different city of 7 different region of Turkey were examined. Significant differences in average thiamine and riboflavin values were observed among 86 flour samples in term of flour types. Variations among flour samples from different factories in thiamine and riboflavin values were not found at significant level statistically (P < 0.05). The highest thiamine and riboflavin values were found in the flour samples belong to the region of East Black Sea but not at statistically significant levels. The differences were significant for the flour type at statistically level. The vitamin contents increased together with flour extraction rate and ash content.

Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları

Yıl 2002, Cilt: 8 Sayı: 3, 343 - 348, 01.03.2002

Öz

Çalışmada, Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine ait 19 farklı ilde un üretimi yapan 30 fabrikadan sağlanan (30 adet Tip 550, 30 adet Tip 650 ve 26 adet Tip 850) un örnekleri vitaminlerde tiamin ve riboflavin miktarı açısından incelenmiştir. Un tipleri açısından ortalama tiamin ve riboflavin değerleri arasında önemli farklılıklar olduğu, ancak farklı fabrikalara ait unların tiamin ve riboflavin miktarı arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli bulunmamıştır (P

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Raci Ekinci Bu kişi benim

S. Sezgin Ünal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ekinci, R. ., & Ünal, S. S. . (2002). Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 8(3), 343-348.
AMA Ekinci R, Ünal SS. Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Mart 2002;8(3):343-348.
Chicago Ekinci, Raci, ve S. Sezgin Ünal. “Tükiyenin Farklı bölgelerinde üretilen değişik Un Tiplerinin Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8, sy. 3 (Mart 2002): 343-48.
EndNote Ekinci R, Ünal SS (01 Mart 2002) Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 3 343–348.
IEEE R. . Ekinci ve S. S. . Ünal, “Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 8, sy. 3, ss. 343–348, 2002.
ISNAD Ekinci, Raci - Ünal, S. Sezgin. “Tükiyenin Farklı bölgelerinde üretilen değişik Un Tiplerinin Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8/3 (Mart 2002), 343-348.
JAMA Ekinci R, Ünal SS. Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002;8:343–348.
MLA Ekinci, Raci ve S. Sezgin Ünal. “Tükiyenin Farklı bölgelerinde üretilen değişik Un Tiplerinin Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 8, sy. 3, 2002, ss. 343-8.
Vancouver Ekinci R, Ünal SS. Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002;8(3):343-8.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.