BibTex RIS Kaynak Göster

THE NUTZWERTANALYSE COMPUTER PROGRAMME AND ITS APPLICATION AT THE BARTIN-İNKUMU FOREST RECREATION AREA

Yıl 2001, Cilt: 7 Sayı: 2, 295 - 303, 01.02.2001

Öz

Nutzwertanalyse (NUWA) is apsychometric instrument for finding the best compromise in the multiple use planning of forestry, when the multiple objectives cannot be expressed in the same physical or monetary unit. It insures a systematic assesment of the consequences of proposed alternatives and thoroughly documents the desicion process. The method leads to a ranking of alternatives based upon weighting of the objectives and evaluation of the contribution of each alternative to these objectives. The use of the method is illustrated with hypothetical data of Bartın-İnkumu recreation area. In this study, furthermore, a computer programme controlling the confident is created.

FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI

Yıl 2001, Cilt: 7 Sayı: 2, 295 - 303, 01.02.2001

Öz

Fayda-Değer Analizi, çeşitli amaçların özdeş fiziksel ya da paraya ilişkin birimlerle açıklanamadığı durumlarda, ormancılıkta çok yönlü kullanımda en iyi çözümün bulunması için kullanılan psikometrik (içsel) değerlendirme yöntemidir. Bu yöntem önerilen seçeneklerin sonuçlandırılması için sistematik bir değerlendirmeyi sağlayarak karar vermeyi kolaylaştırır. Yöntem, belirlenen seçeneklere ilişkin ölçütlerin ve ağırlıklarına göre seçeneklerin önem sırasının belirlenmesine yardımcı olur. Yöntemin uygulanışı Bartın İnkumu tatil beldesinin kuramsal verilerine göre açıklanmıştır. Bu çalışmada ayrıca, sözü edilen verilerle güvenirliliği kontrol edilen bir bilgisayar programı geliştirilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Alper Aytekin Bu kişi benim

Nedim Saraçoğlu Bu kişi benim

Selman Karayılmazlar Bu kişi benim

Şükrü Özşahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aytekin, A. ., Saraçoğlu, N. ., Karayılmazlar, S. ., Özşahin, Ş. . (2001). FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(2), 295-303.
AMA Aytekin A, Saraçoğlu N, Karayılmazlar S, Özşahin Ş. FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Şubat 2001;7(2):295-303.
Chicago Aytekin, Alper, Nedim Saraçoğlu, Selman Karayılmazlar, ve Şükrü Özşahin. “FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, sy. 2 (Şubat 2001): 295-303.
EndNote Aytekin A, Saraçoğlu N, Karayılmazlar S, Özşahin Ş (01 Şubat 2001) FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 2 295–303.
IEEE A. . Aytekin, N. . Saraçoğlu, S. . Karayılmazlar, ve Ş. . Özşahin, “FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 2, ss. 295–303, 2001.
ISNAD Aytekin, Alper vd. “FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/2 (Şubat 2001), 295-303.
JAMA Aytekin A, Saraçoğlu N, Karayılmazlar S, Özşahin Ş. FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7:295–303.
MLA Aytekin, Alper vd. “FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 2, 2001, ss. 295-03.
Vancouver Aytekin A, Saraçoğlu N, Karayılmazlar S, Özşahin Ş. FAYDA-DEĞER ANALİZİ BİLGİSAYAR PROGRAMI VE BARTIN-İNKUMU TATİL BELDESİNDE UYGULANIŞI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7(2):295-303.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.