BibTex RIS Kaynak Göster

THE IMPORTANCE OF BACTERIOCINS IN MEAT AND MEAT PRODUCTS

Yıl 2000, Cilt: 6 Sayı: 3, 211 - 217, 01.03.2000

Öz

There is an increasing consumer demand for food products which are free of chemical additives, reduced in salt and processed as little as possible. These minimally processed foods require special application to assure their microbiological safety. The use of microorganisms and enzymes for food preservatives is called biopreservation. The most important group of microorganisms with antimicrobial effect used in the production of foods is the lactic acid bacteria. In meats although lactic acid bacteria constitue apart of the initial microflora, they become dominant during the processing of meats. In this research bacteriocins of lactic acid bacteria and their usage in meat and meat products for biopreservation are discussed.

ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ

Yıl 2000, Cilt: 6 Sayı: 3, 211 - 217, 01.03.2000

Öz

Son yıllarda kimyasal katkı maddelerini içermeyen, tuz oranı azaltılmış ve mümkün olduğunca az işlem görmüş gıdalara karşı tüketicilerin ilgisi gittikçe artmaktadır. En az şekilde işlem görmüş gıdaların mikrobiyolojik güvenliğinin sağlanması ise özel uygulamaları gerektirmektedir. Mikroorganizma ve enzimlerin gıdaları koruyucu amaçlı kullanımı biyolojik koruma olarak adlandırılmaktadır. Gıdaların üretiminde antimikrobiyal etkiye sahip en önemli mikroorganizma grubu laktik asit bakterileridir. Laktik asit bakterileri, etin doğal florasının bir bileşeni olmakla birlikte, etin işlenmesi sırasında florada baskın hale gelmektedir. Bu derlemede laktik asit bakterilerinin bakteriosinleri ile et ve et ürünlerinde biyolojik koruyucu olarak kullanımları incelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Meltem Serdaroğlu Bu kişi benim

Meltem Sapanci Özsümer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Serdaroğlu, M. ., & Özsümer, M. S. . (2000). ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 6(3), 211-217.
AMA Serdaroğlu M, Özsümer MS. ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Mart 2000;6(3):211-217.
Chicago Serdaroğlu, Meltem, ve Meltem Sapanci Özsümer. “ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 6, sy. 3 (Mart 2000): 211-17.
EndNote Serdaroğlu M, Özsümer MS (01 Mart 2000) ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 6 3 211–217.
IEEE M. . Serdaroğlu ve M. S. . Özsümer, “ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 6, sy. 3, ss. 211–217, 2000.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Özsümer, Meltem Sapanci. “ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 6/3 (Mart 2000), 211-217.
JAMA Serdaroğlu M, Özsümer MS. ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2000;6:211–217.
MLA Serdaroğlu, Meltem ve Meltem Sapanci Özsümer. “ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 6, sy. 3, 2000, ss. 211-7.
Vancouver Serdaroğlu M, Özsümer MS. ET VE ET ÜRÜNLERİNDE BAKTERİOSİNLERİN ÖNEMİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2000;6(3):211-7.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.