BibTex RIS Kaynak Göster

FREEZING AND THAWING TIME PREDICTION METHODS OF FOODS SIMPLE EQUATIONS

Yıl 1999, Cilt: 5 Sayı: 1, 943 - 950, 01.01.1999

Öz

Freezing is one of the excellent methods for the preservation of foods. If freezing and thawing processes and frozen storage method are carried out correctly, the original characteristics of the foods can remain almost unchanged over an extended periods of time. It is very important to determine the freezing and thawing time period of the foods, as they strongly influence the both quality of food material and process productivity and the economy. For developing a simple and effectively usable mathematical model, less amount of process parameters and physical properties should be enrolled in calculations. But it is a difficult to have all of these in one prediction method. For this reason, various freezing and thawing time prediction methods were proposed in literature and research studies have been going on.

GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER

Yıl 1999, Cilt: 5 Sayı: 1, 943 - 950, 01.01.1999

Öz

Gıda maddelerinin muhafazası için uygulanan en etkin metotlardan birisi, dondurarak muhafaza etmektir. Dondurma, dondurulmuş ürünün depolanması ve çözülmesi işlemlerinin uygun bir şekilde yapılması durumunda, gıda maddesi orijinal haldeki özelliklerinin hemen hemen tamamını uzun bir süre koruyabilmektedir. Donma ve çözülme zamanlarının bilinmesi, hem dondurulmuş ürünün kalitesi hem de proses verimliliği ve ekonomisi açısından çok önemlidir. Donma ve çözülme zamanlarının hesaplama yöntemi ile belirlenmesi için kullanılacak olan bir metotta; basit çözüm, yüksek doğruluk oranı, az miktarda proses ve fiziksel özellik verilerine ihtiyaç duyması gibi nitelikler aranmaktadır. Ancak, bu özelliklerin tamamının aynı anda tek bir tahmin metodunda bulunması çok zordur. Bu nedenle, çok farklı donma ve çözülme zamanı tahmin metotları geliştirilmiş ve araştırmalar yapılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Yahya Tülek Bu kişi benim

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Sami Gökhan Özkal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tülek, Y. ., Gökalp, H. Y. ., & Özkal, S. G. . (1999). GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 5(1), 943-950.
AMA Tülek Y, Gökalp HY, Özkal SG. GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 1999;5(1):943-950.
Chicago Tülek, Yahya, Hüsnü Yusuf Gökalp, ve Sami Gökhan Özkal. “GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5, sy. 1 (Ocak 1999): 943-50.
EndNote Tülek Y, Gökalp HY, Özkal SG (01 Ocak 1999) GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5 1 943–950.
IEEE Y. . Tülek, H. Y. . Gökalp, ve S. G. . Özkal, “GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, ss. 943–950, 1999.
ISNAD Tülek, Yahya vd. “GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5/1 (Ocak 1999), 943-950.
JAMA Tülek Y, Gökalp HY, Özkal SG. GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1999;5:943–950.
MLA Tülek, Yahya vd. “GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 1999, ss. 943-50.
Vancouver Tülek Y, Gökalp HY, Özkal SG. GIDALARIN DONMA VE ÇÖZÜLME ZAMANLARININ BELİRLENMESİNDE KULLANILAN TAHMİN METOTLARI I. BASİT EŞİTLİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1999;5(1):943-50.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.