BibTex RIS Kaynak Göster

The Reviews of Employment Agency's Activities Which is Located Within Vocational School in Terms of Cooperation of University, Industry and Service Sector (The Sample of Selçuk University Vocational School of Social Sciences)

Yıl 2015, Cilt: 11 Özel Sayı: 1, 87 - 98, 01.12.2015

Öz

Üniversite, Sanayi Ve Hizmet Sektöründe Sürdürülebilir İşbirliği Açısından Meslek Yüksekokulları Bünyesinde İstihdam Büro Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Örneği)

Yıl 2015, Cilt: 11 Özel Sayı: 1, 87 - 98, 01.12.2015

Öz

Bu çalışma ile Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyete geçirilen İŞKUR istihdam bürosuna başvuran öğrenciler üzerinde bireysel kariyer planı oluşturmada bu büronun sağladığı katkı ile mesleki yönlendirme açısından farkındalığı analiz edilmektedir.  Bu çalışma,  istihdam bürosuna başvuran öğrenciler ile sınırlandırılmış olup öğrencilerin veri toplama aracındaki önerme ve sorulara ilişkin görüş ve cevapları ile sınırlıdır. Çalışmanın yöntemi olarak Literatür taraması ve anket yöntemi ile veriler toplanarak istatistiksel veri analizi yapılmıştır. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak bir istihdam bürosu hayata geçirilmiştir. Bu istihdam bürosunda, Kişilerin özellikleri ile mesleklerin ve işyerlerinin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak, bireyin istek ve durumuna en uygun iş ve mesleği seçmesi, seçtiği meslek ile ilgili eğitim olanaklarından yararlanması, işe yerleştirilmesi, işe uyumunun sağlanması ile ilgili sorunların çözümüne yönelik olarak sürekli olarak İş ve Meslek Danışmanları öğrencilere yardımcı olmaktadır. Bu çalışmada öğrencilere çeşitli sorular sorularak istihdam bürosunun işleyişi, hizmet kalitesi ile işe yerleştirme ve kariyer seçimi konularında ne gibi yararlar sağladığı ölçülmek istenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Prof.dr. Süleyman Karaçor Bu kişi benim

Yrd.doç.dr. M. Erhan Summak Bu kişi benim

Öğr.gör. Adnan Söylemez Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 11 Özel Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karaçor, P. S., Summak, Y. M. E., & Söylemez, Ö. A. (2015). Üniversite, Sanayi Ve Hizmet Sektöründe Sürdürülebilir İşbirliği Açısından Meslek Yüksekokulları Bünyesinde İstihdam Büro Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Örneği). Paradoks Ekonomi Sosyoloji Ve Politika Dergisi87-98.