Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Eltrombopag, a drug used in the treatment of immune thrombocytopenia, might because of pseudothrombocytopenia? A case report

Yıl 2014, Sayı: 1, 83 - 85, 01.04.2014

Öz

In refractory ITP patients megakaryocytopoiesis increase because of accelerated platelet destruction. Morphological abnormalities in megakaryocytes and platelets, e.g. increase of immature megakaryocytes, degenerative change of nucleus and cytoplasm, have been observed by optical microscopic analysis. Therefore, peripheral blood smear examination is important to not lead to wrong treatment. Here in, a case of refractory ITP is characterized by the value of blood count different from the platelet count.of peripheral blood smear.

İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu

Yıl 2014, Sayı: 1, 83 - 85, 01.04.2014

Öz

Refrakter İTP hastalarında trombosit yıkımındaki artış nedeniyle kemik iliğinde megakaryositler artmıştır. Bu artış ile birlikte megakaryositler ve trombositlerdeki morfolojik anormallikler örneğin; immatür megakaryosit sayısında artış, nukleus ve sitoplazmada dejeneratif değişiklikler mikroskopik incelemede saptanır. Bu nedenle periferik yayma incelemesi yanlış tedavilere yol açılmaması açısından önemlidir. Burada, hemogram cihazının saydığı trombosit değeri ile periferik yaymada sayılan trombosit değerinin farklı olduğu bir refrakter İTP olgusu sunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Klinik Tıp Bilimleri
Diğer ID JA26EF48FA
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Mehmet Hilmi Doğu Bu kişi benim

Sibel Hacıoğlu Bu kişi benim

İsmail Sarı Bu kişi benim

Ali Keskin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2014
Gönderilme Tarihi 1 Nisan 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Doğu, M. H., Hacıoğlu, S., Sarı, İ., Keskin, A. (2014). İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu. Pamukkale Medical Journal(1), 83-85.
AMA Doğu MH, Hacıoğlu S, Sarı İ, Keskin A. İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu. Pam Tıp Derg. Nisan 2014;(1):83-85.
Chicago Doğu, Mehmet Hilmi, Sibel Hacıoğlu, İsmail Sarı, ve Ali Keskin. “İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni Nedeni Olabilir Mi ?: Olgu Sunumu”. Pamukkale Medical Journal, sy. 1 (Nisan 2014): 83-85.
EndNote Doğu MH, Hacıoğlu S, Sarı İ, Keskin A (01 Nisan 2014) İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu. Pamukkale Medical Journal 1 83–85.
IEEE M. H. Doğu, S. Hacıoğlu, İ. Sarı, ve A. Keskin, “İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu”, Pam Tıp Derg, sy. 1, ss. 83–85, Nisan 2014.
ISNAD Doğu, Mehmet Hilmi vd. “İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni Nedeni Olabilir Mi ?: Olgu Sunumu”. Pamukkale Medical Journal 1 (Nisan 2014), 83-85.
JAMA Doğu MH, Hacıoğlu S, Sarı İ, Keskin A. İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu. Pam Tıp Derg. 2014;:83–85.
MLA Doğu, Mehmet Hilmi vd. “İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni Nedeni Olabilir Mi ?: Olgu Sunumu”. Pamukkale Medical Journal, sy. 1, 2014, ss. 83-85.
Vancouver Doğu MH, Hacıoğlu S, Sarı İ, Keskin A. İmmun Trombositopeni Tedavisinde Kullanılan Bir İlaç Olan Eltrombopag Pseudotrombositopeni nedeni olabilir mi ?: Olgu Sunumu. Pam Tıp Derg. 2014(1):83-5.
Creative Commons Lisansı
Pamukkale Tıp Dergisi, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır