BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Cilt: 8 Sayı: 8 1 Şubat 2000
Kürşat Özben
PDF İndir
EN TR

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Öz

Yurdumuzda okulların çoğunda; öğrenci sayısının azlığı, öğretmen ihtiyacı, derslik sayısının yetersizliğinden dolayı birden fazla sınıfın birleştirilmesiyle bir öğretmen tarafından öğretim yapılmaktadır.Birleştirilmiş sınıf uygulaması beraberinde birtakım sorunlar getirmektedir. Bu araştırmanın konusu “birleştirilmiş sınıf uygulamasında karşılaşılan sorunlar “ şeklindedir. Bu konudan hareketle araştırmanın amaçlarıda ; birleştirilmiş sınıf uygulaması hakkında öğretmen ve müfettişlerin görüşlerinin neler olduğu ve bu görüşler arasında bir fark olup olmadığının araştırılmasıdır. Araştırmaya Sinop ili Durağan ve Boyabat ilçelerindeki birlaştirilmiş sınıflı ilkokullarda görev yapan 171 öğretmen ve bu sınıfları teftiş eden 15 ilköğretim müfettişi katılmıştır. Araştırma verilerinin toplanmasında anketten yararlanılmıştır. Veri toplama aracından elde edilen verilerin analizinden şu bulgulara ulaşılmıştır. 1-Birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda uygulanmakta olan 1968 ilkokul programı günün şartlarına cevap vermediği, 2-İlkokul programının öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarını karşılayamadığı, 3-Birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda görevli öğretmenlerin bu sınıfların öğretimi ve yönetimi ile ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahip olmadıkları, 4-Öğretmenlerin bitirdikleri öğretim kurumlarında birleştirilmiş sınıflı ilkokullar hakkında yeterli bilgi ve beceri verilmediğini belirtmişlerdir. Öğretmen ve müfettişlerin görüşleri arasında büyük oranda (%99.75) bir paralellik olduğu anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler

-

Kaynakça

  1. Kaynakça Bulunmuyor

Kaynak Göster

APA
Özben, K. (2000). BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 8(8), 162-171. https://izlik.org/JA76AB72GZ
AMA
1.Özben K. BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR. PAÜEFD. 2000;8(8):162-171. https://izlik.org/JA76AB72GZ
Chicago
Özben, Kürşat. 2000. “BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR”. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 8 (8): 162-71. https://izlik.org/JA76AB72GZ.
EndNote
Özben K (01 Şubat 2000) BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 8 8 162–171.
IEEE
[1]K. Özben, “BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR”, PAÜEFD, c. 8, sy 8, ss. 162–171, Şub. 2000, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA76AB72GZ
ISNAD
Özben, Kürşat. “BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR”. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 8/8 (01 Şubat 2000): 162-171. https://izlik.org/JA76AB72GZ.
JAMA
1.Özben K. BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR. PAÜEFD. 2000;8:162–171.
MLA
Özben, Kürşat. “BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR”. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, c. 8, sy 8, Şubat 2000, ss. 162-71, https://izlik.org/JA76AB72GZ.
Vancouver
1.Kürşat Özben. BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR. PAÜEFD [Internet]. 01 Şubat 2000;8(8):162-71. Erişim adresi: https://izlik.org/JA76AB72GZ