BibTex RIS Kaynak Göster

THE İNDUSTRY İN DENİZLİ İN THE PERİOD OF ATATÜRK (1923-1938)

Yıl 1998, Cilt: 4 Sayı: 4, 67 - 73, 01.02.1998

Öz

City historiography has made great progresses in Turkey as in the world lately. The development of the city historiography in such kind of countries like Turkey in wich political history studies ar e very dense and even the ratio of these studies go up sbcty percent, has of great importance. Thus, it is posible to investigate not only historical and political events of that particuler place but olso ali the hoppenings and actions made by the people within the limits of Annale Schaol. We tried to shed some light on changes and developments in industry in Denizli centrally in our study. The period called Atatürk period consist in the time from the proclamation of the Türkish Republic to the death of Atatürk. W e tried to give some brief Information about the industrial branches which the industry in Denizli were based ııpon in this term.While doing that, at the some time, We tried to explain the reasons of economic development and the conditions of Denizli.

ATATÜRK DÖNEMİNDE (1923-1938) DENİZLİ SANAYİSİ

Yıl 1998, Cilt: 4 Sayı: 4, 67 - 73, 01.02.1998

Öz

Şehir tarihçiliği son yıllarda dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir gelişme göstermektedir. Şehir tarihçiliğinin gelişmesi, özellikle Türkiye gibi siyasî tarih çalışmalarının yoğun olduğu hatta araştırmaların yüzde altmış beş gibi bir orana çıktığı ülkelerde, büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü şehir tarihçiliğinde o yerin sadece tarihî ve siyasî olaylarını değil, Annale ekolü çerçevesinde o yerleşim yerinde insanların yapıp-ettiği ve ortaya koyduğu bütün fiilleri birer tarihî olgu olarak ele alarak incelemek mümkündür. Biz bu çalışmamızda, bu gelişim ve anlayış içerisinde Denizli merkezini temel tutarak, Atatürk döneminde Denizli sanayisinde meydana meydana gelen gelişim ve değişim hakkında kısaca bilgiler vermeye çalıştık. Atatürk dönemi olarak adlandırdığımız dönem Cumhuriyetin ilanından Atatürk'ün ölümüne kadar olan süredir. Bu dönem içerisinde Denizli sanayisinin temelini oluşturan sanayi kolları hakkında kısa bilgiler vermeye gayret ettik. Denizli'nin bu dönemdeki sanayisinin durumu hakkında bilgiler vermeye çalışırken, aynı zamanda Denizli'nin bugünkü ekonomik gelişiminin sebeplerini ve içinde bulunduğu durumunu da açıklamaya çalıştık.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tahir Kodal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1998
Gönderilme Tarihi 1 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 4 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kodal, T. (1998). ATATÜRK DÖNEMİNDE (1923-1938) DENİZLİ SANAYİSİ. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 4(4), 67-73.