BibTex RIS Kaynak Göster

NAPOLEON ACCORDING TO TARIH-I CEVDET

Yıl 2014, Sayı: 17, 85 - 93, 01.01.2014

Öz

Tarih-i Cevdet is the historian Ahmet Cevdet Paşa’s most important book. The historical, social, economic, and cultural events that took place in the Ottoman State from 1774 to 1826 were depicted in this book with a particular interest given to the leading figures of this era. Cevdet Paşa’s interest towards Napoleon is very unique in itself that cannot be compared to any statesmen. Therefore, this article attempts to analyse how Cevdet Paşa portrays Napoleon as a personal and political figure with the information stated in Tarih-i Cevdet.

TARİH-İ CEVDET’E GÖRE NAPOLYON

Yıl 2014, Sayı: 17, 85 - 93, 01.01.2014

Öz

Tarih-i Cevdet, Ahmet Cevdet Paşa’nın tarihçiliği açısından en önemli eseridir. 1774 – 1826 yılları arasında Osmanlı Devleti’nde yaşanan siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel olayların anlatıldığı bu eserde devrin öne çıkmış devlet adamlarına da özel bir önem verilmiştir. Ancak Cevdet Paşa’nın Napolyon’a karşı ilgisi hiçbir devlet adamıyla karşılaştırılamayacak kadar özeldir. Dolayısıyla bu makalede, Napolyon’a ilişkin Tarih-i Cevdet’te geçen bilgiler üzerinden Paşa’nın Napolyon’u kişisel ve siyasi bir aktör olarak nasıl anlattığı analiz edilmeye çalışılmıştır. Anahtar Kelimeler: Ahmet Cevdet Paşa, Tarih-i Cevdet, Napolyon.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA49EG72PE
Yazarlar

Kamuran Şimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Şimşek, K. (2014). TARİH-İ CEVDET’E GÖRE NAPOLYON. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(17), 85-93.


by-nc-nd.eu.svg  Bu dergide yer alan çalışmalar Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.