BibTex RIS Kaynak Göster

A RESEARCH ON RELATIONS OF INSTITUTIONAL HONOUR AND COMPETITION

Yıl 2009, Sayı: 3, 1 - 18, 01.03.2009

Öz

Advantages/disadvantages of globalization is effected all sectors and also health sector. At the past only public gives health services however the reason of changing of conditions compels special sector to make investment to this area. So competition conditions make service supplyers to looking for new searching. For getting advantage regarding health organization selections, honor concept is the product from this situation and it must evaluate from this matter. In this study is analyzed that on the way of costumer/patient expectations the effect on competition regarding to honour perceptions in 3 hospitals. Conclusion of this study in University Hospitals, State Hospitals and Special Hospitals the concept of institutional honour secures competition advantages with different rates.

KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2009, Sayı: 3, 1 - 18, 01.03.2009

Öz

Küreselleşmenin getirdiği rekabet avantajlar/dezavantajları tüm sektörler gibi sağlık sektörünü de etkilemiştir. Geçmişte sadece kamudan beklenen sağlık hizmetleri değişen koşullar sebebiyle özel sektörü de bu alana yatırım yapmaya zorlamıştır. Böylelikle ortaya çıkan rekabet koşulları hizmet sunucularını yeni arayışlara itmiştir. Kurum tercihlerinde rekabet avantajı sağlayan itibar kavramı bu anlayışların bir ürünü olarak değerlendirilmektedir. Çalışmada yükselen hasta beklentileri doğrultusunda 3 farklı hastanede hastaların kurumsal itibarı algılamaları ve bu algılarının rekabet üzerine etkisi incelenmiştir. Sonuçta kurumsal itibar bileşenlerinin Üniversite Hastanesi, Devlet Hastanesi ve Özel Hastane açısından, bu kurumlara farklı oranlarda rekabet avantajları sağladığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca kurumsal itibar ile rekabet arasında da anlamlı ilişkiler olduğunu göstermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27VH37KT
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Atilla Karahan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Karahan, A. (2009). KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(3), 1-18.
AMA Karahan A. KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. PAUSBED. Mart 2009;(3):1-18.
Chicago Karahan, Atilla. “KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 3 (Mart 2009): 1-18.
EndNote Karahan A (01 Mart 2009) KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3 1–18.
IEEE A. Karahan, “KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, PAUSBED, sy. 3, ss. 1–18, Mart 2009.
ISNAD Karahan, Atilla. “KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3 (Mart 2009), 1-18.
JAMA Karahan A. KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. PAUSBED. 2009;:1–18.
MLA Karahan, Atilla. “KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 3, 2009, ss. 1-18.
Vancouver Karahan A. KURUMSAL İTİBAR VE REKABET İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. PAUSBED. 2009(3):1-18.