BibTex RIS Kaynak Göster

EFFECTS OF THE PROPERTIES OF DESIGN AND CONTENT OF THE WORKS NAMED ‘FADİŞ’ AND ‘KÜÇÜK PRENS’ ON THE EDUCATIONAL MANNER OF THESE WORKS

Yıl 2011, Sayı: 9, 99 - 114, 01.06.2011

Öz

In this study, the novels named Fadiş and Küçük Prens which were chosen from the Turkish and French child literatures were studied in a comparative manner. It was tried to investigate the effects of the design and content properties of both books on the educational manner of the works. For this aim, these books, which were in the classics of French and Turkish literatures, were examined from the viewpoint of formal (external) and content properties. These sample books were evaluated in terms of the design properties such as size, quality of paper, cover-binding, the layout page, letters and pictures and in terms of content properties such as plot, theme, character, language and rhetoric, message. It was especially dwelled on the contribution of these two dimensions on the educational manner of books.

‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ

Yıl 2011, Sayı: 9, 99 - 114, 01.06.2011

Öz

Bu çalışmada Türk ve Fransız çocuk yazınından seçilen Fadiş ve Küçük Prens adlı romanlar karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Seçilmiş olan bu iki örnek çocuk kitabının tasarım ve içerik özelliklerinin kitapların eğitsel yönüne etkileri araştırılmaya çalışılmıştır. Bu amaçla Fransız ve Türk yazınından klasikleşmiş bu kitaplar biçimsel (dışsal) ve içerik özellikleri açısından ele alınmıştır. Örnek kitaplar tasarım özellikleri yönünden boyut, kâğıt, kapak-cilt, sayfa düzeni, harfler ve resimleri yönünden; içerik özellikleri yönünden ise konuları, izlekleri, karakterleri, dil ve anlatım özellikleri, iletileri bağlamında değerlendirilmiştir. Bu iki temel bileşenin kitabın özellikle eğitsel yönüne olan katkıları ve etkileri üzerinde durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA24ZJ87UN
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hanife Nalân Genç Bu kişi benim

Kadir Yalınkılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Genç, H. N., & Yalınkılıç, K. (2011). ‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(9), 99-114.
AMA Genç HN, Yalınkılıç K. ‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ. PAUSBED. Haziran 2011;(9):99-114.
Chicago Genç, Hanife Nalân, ve Kadir Yalınkılıç. “‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 9 (Haziran 2011): 99-114.
EndNote Genç HN, Yalınkılıç K (01 Haziran 2011) ‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 9 99–114.
IEEE H. N. Genç ve K. Yalınkılıç, “‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ”, PAUSBED, sy. 9, ss. 99–114, Haziran 2011.
ISNAD Genç, Hanife Nalân - Yalınkılıç, Kadir. “‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 9 (Haziran 2011), 99-114.
JAMA Genç HN, Yalınkılıç K. ‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ. PAUSBED. 2011;:99–114.
MLA Genç, Hanife Nalân ve Kadir Yalınkılıç. “‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 9, 2011, ss. 99-114.
Vancouver Genç HN, Yalınkılıç K. ‘FADİŞ’ VE ‘KÜÇÜK PRENS’ ADLI ESERLERİN TASARIM VE İÇERİK ÖZELLİKLERİNİN ESERLERİN EĞİTSEL YÖNÜNE ETKİLERİ. PAUSBED. 2011(9):99-114.