Araştırma Makalesi

Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

Cilt: 2 Sayı: 2 1 Ekim 2015
  • Sami Acar1
  • Nimet Özgül Ünsal Köse2
PDF İndir
TR EN

Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma

Öz

Araştırma, Acar Metoda göre F klavye öğrenenlerin başarı, derse ve öğretim materyaline ilgi düzeylerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Araştırma, 70 öğrenci üzerinde yüz yüze anket uygulaması ile laboratuvar ortamında öntest-sontest ölçümleri içeren deneysel araştırmada veriler analitik klavye rubriği, derse ilgi ölçeği ve öğretim materyaline ilgi ölçeği ile elde edilmiştir. Araştırma bulgularına göre; her iki grup öğrencilerinin öğretim programı başında klavye performansları (başarı düzeyleri) arasında çok az da olsa bir farklılık olduğu ve öğretim programının başında performans gelişim düzeyleri yeni başlayan, sonunda ise yetenekli düzeyde olduğu sonucu elde edilmiştir. Araştırmanın sonunda web grubu öğrencilerinin word grubu öğrencilerine göre daha başarılı olduğu görülmüştür. Öğrenenlerin derse ilgi düzeylerinin her iki grupta da yüksek olduğu ve gruplar arasındaki farkın önemli olmadığı ve öğretim materyaline ilişkin ilgi düzeylerinin deney grubu öğrencilerinin kontrol grubu öğrencilerine göre daha yüksek olduğu ve öğretim materyalinin deney grubu öğrencilerinin ilgisini artırdığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

İletişim ve Medya Çalışmaları

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Sami Acar1 Bu kişi benim

Nimet Özgül Ünsal Köse2 Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ekim 2015

Gönderilme Tarihi

1 Ekim 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2015 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Acar1, S., & Köse2, N. Ö. Ü. (2015). Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies, 2(2), 48-66. https://doi.org/10.5505/pjess.2015.42714
AMA
1.Acar1 S, Köse2 NÖÜ. Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. pjess. 2015;2(2):48-66. doi:10.5505/pjess.2015.42714
Chicago
Acar1, Sami, ve Nimet Özgül Ünsal Köse2. 2015. “Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies 2 (2): 48-66. https://doi.org/10.5505/pjess.2015.42714.
EndNote
Acar1 S, Köse2 NÖÜ (01 Ekim 2015) Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies 2 2 48–66.
IEEE
[1]S. Acar1 ve N. Ö. Ü. Köse2, “Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, pjess, c. 2, sy 2, ss. 48–66, Eki. 2015, doi: 10.5505/pjess.2015.42714.
ISNAD
Acar1, Sami - Köse2, Nimet Özgül Ünsal. “Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies 2/2 (01 Ekim 2015): 48-66. https://doi.org/10.5505/pjess.2015.42714.
JAMA
1.Acar1 S, Köse2 NÖÜ. Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. pjess. 2015;2:48–66.
MLA
Acar1, Sami, ve Nimet Özgül Ünsal Köse2. “Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies, c. 2, sy 2, Ekim 2015, ss. 48-66, doi:10.5505/pjess.2015.42714.
Vancouver
1.Sami Acar1, Nimet Özgül Ünsal Köse2. Acar Metoda Göre On Parmak F Klavye Öğrenenlerin Derse Ve Öğretim Materyaline İlişkin İlgi Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. pjess. 01 Ekim 2015;2(2):48-66. doi:10.5505/pjess.2015.42714

25644

Pamukkale Avrasya Sosyoekonomik Çalışmalar Dergisi, yılda iki kez yayınlanan süreli ve elektronik basımı yapılan, uluslararası indeksli hakemli bir dergidir.

Pamukkale Avrasya Sosyoekonomik Çalışmalar Dergisinde yayınlanmış makalenin telif hakları Creative Commons Atıf-Gayri ticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) kapsamındadır.