TR
EN
Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması
Öz
Geleneksel Moment Metodu, elektromanyetik saçılım problemlerinin sayısal çözümlerinde karşılaşılan integral denklemlerine doğrudan uygulandığı zaman matris denklemleri her zaman yoğun olmaktadır. Özellikle saçıcının elektriksel boyutları büyüdüğünde, bu matris denklemlerinin çözümü, yüksek hesap zamanı ve çok fazla bellek gereksiniminden dolayı süper bilgisayarlarla bile çok fazla zaman almakta ve hatta imkansız hale gelmektedir. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek amacıyla, araştırmacılar son zamanlarda, bu yoğun matris denklemlerini, etkin seyrek çözücülerle kolaylıkla çözülen seyrek matrisler haline dönüştürmek için, dalgacıkları sıkça kullanmaya başlamışlardır. Bu çalışmanın amacı şimdiye kadar bu alanda yapılan etkili çalışmaları bir araya getirerek integral denklemlerin etkili dalgacık çözümüne yönelik yeni bir strateji geliştirmektir.Yöntemin geçerliliğini göstermek için yapılan sayısal deneylerin matris seyrekliği ve akımdaki bağıl hata cinsinden sonuçları sunulmuştur.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Mart 2005
Gönderilme Tarihi
1 Mart 2005
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2005 Cilt: 8 Sayı: 1
APA
Kurt, M. B., & Demirtaş, M. (2005). Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması. Politeknik Dergisi, 8(1), 11-17. https://izlik.org/JA45FX43RT
AMA
1.Kurt MB, Demirtaş M. Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması. Politeknik Dergisi. 2005;8(1):11-17. https://izlik.org/JA45FX43RT
Chicago
Kurt, M. Bahattin, ve Metin Demirtaş. 2005. “Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması”. Politeknik Dergisi 8 (1): 11-17. https://izlik.org/JA45FX43RT.
EndNote
Kurt MB, Demirtaş M (01 Mart 2005) Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması. Politeknik Dergisi 8 1 11–17.
IEEE
[1]M. B. Kurt ve M. Demirtaş, “Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması”, Politeknik Dergisi, c. 8, sy 1, ss. 11–17, Mar. 2005, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA45FX43RT
ISNAD
Kurt, M. Bahattin - Demirtaş, Metin. “Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması”. Politeknik Dergisi 8/1 (01 Mart 2005): 11-17. https://izlik.org/JA45FX43RT.
JAMA
1.Kurt MB, Demirtaş M. Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması. Politeknik Dergisi. 2005;8:11–17.
MLA
Kurt, M. Bahattin, ve Metin Demirtaş. “Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması”. Politeknik Dergisi, c. 8, sy 1, Mart 2005, ss. 11-17, https://izlik.org/JA45FX43RT.
Vancouver
1.M. Bahattin Kurt, Metin Demirtaş. Büyük Elektromanyetik Saçılım Problemlerinin Moment Metodu Çözümlerinde Dalgacık Dönüşümünün Kullanılması. Politeknik Dergisi [Internet]. 01 Mart 2005;8(1):11-7. Erişim adresi: https://izlik.org/JA45FX43RT