TR
EN
Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi
Öz
Bu çalışmada, zemin mekaniği problemlerinden biri olan şevlerin stabilitesine depremin etkisi incelenmiştir. Şevlerin stabilite ihtiyacının nereden kaynaklandığından, şev stabilitesinin yöntemlerinden, şev hareketlerine sebep olan faktörlerden ve kazıklarla şev stabilitesinin hesap metotları ve analiz metotları incelenmiştir. Şevlerde deprem etkisi ile oluşan şev deformasyonlarının tamamen ortadan kaldırılması ve/veya duraylılığın sağlanabilmesi için kazıklarla iyileştirme yöntemi kullanılmıştır. Şeve gelen statik ve dinamik yüklerin farklı kazık boylarında, kazık kalınlıklarında ve kazık adetlerinde şevin davranışları incelenip değerlendirmeler yapılmıştır. Şevlerin stabilitesinin kazıklarla sağlanması ve kazıklara etkiyen deprem kuvveti sonlu elemanlar yöntemi ile incelenmiş ve örnekleri verilmiştir. Bu örneklerden elde edilen bulgularla kazıkların deprem esnasındaki davranışları yorumlanmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi
1 Mart 2014
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2014 Cilt: 17 Sayı: 1
APA
Fırat, S., & Canik, B. (2014). Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi. Politeknik Dergisi, 17(1), 31-34. https://izlik.org/JA75ZN77SU
AMA
1.Fırat S, Canik B. Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi. Politeknik Dergisi. 2014;17(1):31-34. https://izlik.org/JA75ZN77SU
Chicago
Fırat, Seyhan, ve Bülent Canik. 2014. “Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi”. Politeknik Dergisi 17 (1): 31-34. https://izlik.org/JA75ZN77SU.
EndNote
Fırat S, Canik B (01 Mart 2014) Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi. Politeknik Dergisi 17 1 31–34.
IEEE
[1]S. Fırat ve B. Canik, “Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi”, Politeknik Dergisi, c. 17, sy 1, ss. 31–34, Mar. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75ZN77SU
ISNAD
Fırat, Seyhan - Canik, Bülent. “Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi”. Politeknik Dergisi 17/1 (01 Mart 2014): 31-34. https://izlik.org/JA75ZN77SU.
JAMA
1.Fırat S, Canik B. Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi. Politeknik Dergisi. 2014;17:31–34.
MLA
Fırat, Seyhan, ve Bülent Canik. “Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi”. Politeknik Dergisi, c. 17, sy 1, Mart 2014, ss. 31-34, https://izlik.org/JA75ZN77SU.
Vancouver
1.Seyhan Fırat, Bülent Canik. Şev İyileştirmelerinde Kullanılan Kazıklara Uygulanan Deprem Etkisi. Politeknik Dergisi [Internet]. 01 Mart 2014;17(1):31-4. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75ZN77SU