Gerçekleştirilen bu araştırmada, gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün UNESCO “Yaratıcı Şehirler Ağına girmeyi başaran Gaziantep şehrindeki yiyecek-içecek işletmelerinin Foursquare yorumları değerlendirilmiştir. Bu amacın gerçekleşebilmesi için 01.01.2016-31.12.2016 tarihlerinde Foursquare’de yer alan 90 adet yiyecek-içecek işletmesinin yorumları içerik analizi yöntemiyle değerlendirilmiştir. Söz konusu bu yorumlar 4 bileşen altında toplanmış ve toplam 31 ifadede incelenmiştir. Araştırma sonucunda Gaziantep’te bulunan yiyecek-içecek işletmelerine tüketicilerin olumlu yorum yaptığı görülmüştür. Bununla beraber tüketicilerin en çok lezzet konusunda yorumda bulundukları görülmüştür. Diğer taraftan tüketicilerin yiyecek-içecek işletmelerine yaptığı yorumlarda; et mühendisi, lezzet bankası, en iyi kebapçı, mükemmel bir tat, ciğerin kralı, loş ortam, lezzet durağı, lezzet kralı gibi olumlu yorumlarda bulundukları görülmüştür
Yiyecek-içecek işletmeleri tüketici yorumları Gaziantep Foursquare
On this page, the comment of food and beverage businesses is evaluated that in the field of gastronomy, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization UNESCO “Gaziantep city which has succeeded to enter the Creative Cities Network. In order to realize this aim comments of 90 food and beverage in Foursquare on 01.01.2016-31.12.2016 were evaluated by content analysis method. In other words, these comments were collected under 4 components and examined in total 31 expressions. As a result of the research, it has been seen that the consumers made positive comments on the food and beverage businesses in Gaziantep. However, it was seen that consumers mostly comment on taste. On the other hand, the comments made by the consumers to the food and bevarege businesses; meat engineer, flavor bank, the best kebab, excellent taste, king of kebab, dim environment, flavor station, king of flavor
Food and beverage business consumer comments Gaziantep Foursquare
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 12 Sayı: 23 |