Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama

Cilt: 6 Sayı: 1 1 Ocak 2018
  • Durmuş Sezer
  • Umut Tolga Gümüş
  • Gözde Sarak
  • Ümran Gümüş
PDF İndir
TR EN

Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama

Öz

Türkiye’de makroekonomik değişkenlerin hızla gelişimi, genelde gayrimenkul sektörünü etkilemektedir. Konjonktürden bağımsız olarak, yatırım amaçlı olması nedeniyle gayrimenkul sektörü her zaman yatırımcıların gözdesi konumundadır. Türkiye’deki nüfusun sürekli artması ve özellikle genç nüfus yoğunluğu nedeniyle, gayrimenkul sektörüne olan ilgi sürekli ve güncel kalmaktadır. Bu nedenle gayrimenkul sektörüne olan talep her geçen gün artış göstermektedir. Bu gelişmeler nedeniyle, bu sektördeki Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketleri de önem kazanmakta ve yatırım potansiyeli taşımaktadır. Bu çalışmada; Borsa İstanbul’da faaliyet gösteren Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerinden bazılarının getiri ve risk analizleri yapılmış ve elde edilen sonuçlar doğrultusuyla yatırım potansiyeli olan firmalar ortaya konmuştur

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Bekçioğlu, S. Öztürk, M. Ve Kaderli, Y. (2003) “Beta Katsayısını Etkileyen Finansal Oranlar: Gıda ve Makine- İmalat Sektöründe Bir Uygulama”, Muhasebe ve Denetime Bakış Dergisi, Sayı:10. Ankara.
  2. Bekçioğlu, S. (1984) “Hisse Senetlerinin Riskliliği ve Bazı Türk Firmaların Ait Hisse Senetleri Üzerine Bir Deneme”, İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Muhasebe Enstitüsü Dergisi, Cilt:2, Yıl:10, Sayı:37, İstanbul.
  3. Brealey, R.A., Myears, S.C. ve Marcus, A.J. (1995) “Fundamentals of Corporate Finance”, Literatür Yayıncılık, Me Graw Hill, International Edition: İstanbul.
  4. Ceylan, A. Ve Korkmaz, T. (2000) “Sermaye Piyasası ve Menkul Değer Analizi”, Ekin Kitapevi: Bursa.
  5. Civelek, M.A. ve Durukan, M.B. (1998) “Investments”, Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınları, 1. Edition: İzmir.
  6. Edwin J. Elton; Martin J. Gruber; Christopher R. Blake, “Fundamental Economic Variables, Expected Returns, And Bond Fund Performance” The Journal of Finance, Vol.50, No:4 (Sep.,1995).
  7. Erdaş, M.L. ve Demir, Y. (2016) “Bulanık Doğrusal Programlama Yöntemiyle Bir Portföy Optimizasyonu Modelinin Geliştirilmesi: Bist 30 Endeksinde Bir Uygulama” Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, Cilt:9, Sayı:45, ss:768-789.
  8. Evren, O.E., (1996) "Finansal Varlıkları Fiyatlama Moldeli", Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü: İstanbul.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Durmuş Sezer Bu kişi benim

Umut Tolga Gümüş Bu kişi benim

Gözde Sarak Bu kişi benim

Ümran Gümüş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 2018

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Sezer, D., Gümüş, U. T., Sarak, G., & Gümüş, Ü. (2018). Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama. Researcher, 6(1), 148-162. https://izlik.org/JA95WA87BG
AMA
1.Sezer D, Gümüş UT, Sarak G, Gümüş Ü. Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama. Researcher. 2018;6(1):148-162. https://izlik.org/JA95WA87BG
Chicago
Sezer, Durmuş, Umut Tolga Gümüş, Gözde Sarak, ve Ümran Gümüş. 2018. “Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama”. Researcher 6 (1): 148-62. https://izlik.org/JA95WA87BG.
EndNote
Sezer D, Gümüş UT, Sarak G, Gümüş Ü (01 Ocak 2018) Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama. Researcher 6 1 148–162.
IEEE
[1]D. Sezer, U. T. Gümüş, G. Sarak, ve Ü. Gümüş, “Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama”, Researcher, c. 6, sy 1, ss. 148–162, Oca. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95WA87BG
ISNAD
Sezer, Durmuş - Gümüş, Umut Tolga - Sarak, Gözde - Gümüş, Ümran. “Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama”. Researcher 6/1 (01 Ocak 2018): 148-162. https://izlik.org/JA95WA87BG.
JAMA
1.Sezer D, Gümüş UT, Sarak G, Gümüş Ü. Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama. Researcher. 2018;6:148–162.
MLA
Sezer, Durmuş, vd. “Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama”. Researcher, c. 6, sy 1, Ocak 2018, ss. 148-62, https://izlik.org/JA95WA87BG.
Vancouver
1.Durmuş Sezer, Umut Tolga Gümüş, Gözde Sarak, Ümran Gümüş. Getiri ve Risk Analizi: Bist100’de İşlem Gören Gayrimenkul Sektörü Üzerinde Bir Uygulama. Researcher [Internet]. 01 Ocak 2018;6(1):148-62. Erişim adresi: https://izlik.org/JA95WA87BG
  • Yayın hayatına 2013 yılında başlamış olan "Researcher: Social Sciences Studies" (RSSS) dergisi, 2020 Ağustos ayı itibariyle "Researcher" ismiyle Ankara Bilim Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.
  • 2021 yılı ve sonrasında Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarında katkıda bulunmayı hedefleyen özgün araştırma makalelerinin yayımlandığı uluslararası indeksli, ulusal hakemli, bilimsel ve elektronik bir dergidir.
  • Dergi özel sayılar dışında yılda iki kez yayımlanmaktadır. Amaçları doğrultusunda dergimizin yayın odağında; Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği alanları bulunmaktadır.
  • Dergide yayımlanmak üzere gönderilen aday makaleler Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılabilir. Dergiye gönderilen makalelerin daha önce başka bir dergide yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere başka bir dergiye gönderilmemiş olması gerekmektedir.