Türk mutfak kültürü üzerine yapılacak her çalışma, mutfak zenginliğinin ortaya konulması için önem arz etmektedir. Bibliyografyalar da bu birikimi ortaya koyan, aynı zamanda alandaki eksiklikleri görerek yeni araştırmalar yapmamızı sağlayan önemli çalışmalardır. Bu doğrultuda ele aldığımız Kamil Toygar ve Nimet Berkok Toygar’ın editörlüğünde hazırlanan Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, içeriğindeki derleme ve araştırma yazılarıyla, mutfak kültürü literatürüne önemli katkılar sunmuştur. 1993-2009 yılları arasında yayımlanan 16 ciltlik bu birikimde yemek reçeteleri, beslenme ve sağlık, tüketim alışkanlıkları, mutfak kültüründe yaşanan değişimler, kışlık hazırlıklar vb. çok sayıda konu hakkında toplam 238 makale yayımlanmıştır. Birçok çalışmaya referans olan eser, bu açıdan günümüz mutfak kültürü çalışmaları için katkı sunmaktadır. Çalışmadaki amacımız, bilgiye erişim hızının önem kazandığı teknoloji çağında araştırmacıların mutfak kültürü üzerine kaynak taramalarını kolaylaştırmak, literatürde mevcut çalışmalardan onları haberdar etmek ve 16 ciltlik eserde yayımlanmış makaleleri sistematik olarak sunmaktır. Eser için hazırlanan bibliyografya, yayım yılı sırasına göre ve yazıların yayımlandığı yıldaki yazar kadrosu kendi içinde alfabetik olacak şekilde verilmiştir.
Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, mutfak kültürü beslenme bibliyografya Kamil Toygar Nimet Berkok Toygar
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Dil Çalışmaları (Diğer) |
Bölüm | Kitap İncelemeleri |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 30 Aralık 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2023 |
Gönderilme Tarihi | 18 Ekim 2023 |
Kabul Tarihi | 7 Aralık 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Cilt: 10 Sayı: 2 |
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi © 2015 Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC-BY-NC-ND 4.0) ile lisanslanmıştır.