1. Öz ve Abstract 10 punto, Cambria yazı karakteri, 1.15 satır aralıklı, 1, cm girintili (ilk satır girintisiz), iki yana yaslı, paragraftan sonra aralık bırakılmaksızın (sonra 6 nk) yazılır. Makalenin 150-200 kelimelik Türkçe ve İngilizce özetine (Öz – Abstract) konuyu tanımlayan 5 Anahtar kelime ve Keywords (arada boşluk bırakmaksızın) mutlaka eklenmelidir.
2. Başlıklar Makale adı büyük harfler ile (Türkçe ve İngilizce) metne ortalı olarak yazılmalıdır. Diğer tüm başlıklar kalın yazı tipiyle, metin gövdesi ile başlıklar arasında satır boşluğu bırakılmaksızın yazılmalıdır. Başlıkların ilk harfleri büyük, diğerleri küçük olmalıdır. Başlık düzeni 1. (1.1., 1.2., 1.3), 2. (2.1., 2.2., 2.3.) şeklinde devam etmelidir.
3. Dipnotlar 9 punto, Cambria yazı karakteri, 1.15 (tek) satır aralıklı, 0,25 cm asılı, iki yana yaslı, paragraftan önce ve sonra aralıksız (6 nk) olarak yazılır.
4. Kaynakça 11 punto, Cambria yazı karakteri, 1.15 satır aralıklı, 1 cm asılı, iki yana yaslı, paragraftan önce ve sonra (6 nk) yazılır.
5. Alıntılar tırnak içinde ve düz biçimde (italik kullanmaksızın) gösterilir. Üç satırdan uzun alıntılar ayrı paragraf halinde tırnak içerisinde, soldan 1 sağdan 1 cm girintili, ilk satır girintisiz, 10 punto olarak yazılır.
6. Metin ve dipnotlarda Arapça yazılan kelime ve kavramlar Times New Roman yazı karakteriyle yazılır.
7. Arapça yayımlanacak makaleler Traditional Arabic yazı karakteriyle, tek satır aralıklı, metin ve başlıklar 14 punto, dipnotlar 12 punto olarak yazılır.
8. Öz, kaynakça ve ekler dahil makale, 4000 kelimeden az; 8000 kelimeden çok olmamalıdır.
Giriş
Makale metni 1,15 satır aralıklı, iki yana yaslı, ilk satır 1 cm girintili, paragraftan önce ve sonra 6 nk boşluk bırakılarak, 11 punto Cambria yazı karakteri kullanılarak yazılmalıdır.
1. Ana Başlık (Bold, İlk Harfler Büyük)
1.1. Alt Başlık (Bold, İlk Harfler Büyük)
2. Ana Başlık(Bold, İlk Harfler Büyük)
2.1. Alt Başlık (Bold, İlk Harfler Büyük)
Tablo:
Tablo 1. Tablo Başlığı, Cambria, 9 punto, sola yaslı, girinti yok, her sözcüğün baş harfi büyük.
Tablolar Word programındaki Tablo menüsünden oluşturulmalıdır. Tablo numarası, başlığı ve içeriği cambria 9 punto olmalıdır. Tablo başlığından önce boşluk bırakılır ve tablodan sonra boşluk bırakılmaz. Tablo içerisindeki ölçütler, kriterler kalın ve ilk harfi büyük yazılmalı, tablo içerisindeki bilgiler ise normal ve ilk harfi büyük yazılmalıdır.
Şekil:
Şekil 1. Şekil Başlığı, Cambria, 9 punto, girinti yok, ortalı, başlığın ilk harfleri büyük
Şekiller ortalı, şekil başlıkları şeklin üzerinde olmalıdır. Şeklin en boy oranı bozulacak şekilde boyutlandırma yapılmamalıdır. Şekiller, metinden sonra 1 satır boşluk bırakılarak, şekillere ardıl numaralar verilerek numaralandırılmalıdır.
Tablo ve şekillerde kaynaklardan alınan bilgiler varsa bu bilgilerin kaynağı, ayrıca açıklayıcı bilgiler gerekiyorsa bunlar tablo ve şekillerin altında gösterilmelidir.
Sonuç (Bold, İlk Harfler Büyük)
Kaynakça (Bold, İlk Harfler Büyük) 11 punto, Cambria yazı karakteri, 1.15 satır aralıklı, 1 cm asılı, iki yana yaslı, paragraftan önce ve sonra (6 nk) yazılır.
Kaynakça Örnekleri:
Acar, Cafer. “Siyer Kaynaklarına Göre Akabe Görüşmeleri”. Turkish Studies 12/10 (2017), 1-20.
Buḫârî, Ebû Abdillâh Muhammed b. İsmâîl. Saḥîḥu’l-Buḫârî. thk. Muhammed b. Nâsır. 9 Cilt. b.y.: Dâru Davkı’n-Necât, 2. Basım, 1422/2001.
Ḥalebî, Ebü’l-Ferec Nûrüddîn Alî b. Burhâniddîn İbrâhîm b. Ahmed. es-Sîretu’l-Ḥalebiyye fî sîreti’l-emîni’l-me’mûn. 3 Cilt. Beyrut: Dâru’l-Ma‘rife, 1400/1980.
Dergiye gönderilen yazılar Rusuh Makale Şablonu ile İSNAD Atıf Sistemi'ne (İSNAD II Dipnotlu Versiyon) göre hazırlanmalıdır. www.isnadsistemi.org
Sayfa düzeni A4 boyutlarında beyaz kâğıda üstten 3 cm, alt ve sağ ve soldan 2.5 cm kenar boşluğu bırakılarak 1,15 satır aralıklı, iki yana yaslı, ilk satır 1 cm girintili, paragraftan önce ve sonra 6 nk boşluk bırakılarak, 11 punto Cambria yazı karakteri kullanılarak yazılmalıdır.
Derginin yayın dili Türkçe’dir. Ancak İngilizce ve Arapça çalışmalar da kabul edilmektedir.