Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Method and Content Analysis of Ampirical Studies on Youth, Religion and Values in Turkey

Yıl 2014, Cilt: 16 Sayı: 30, 183 - 202, 15.12.2014
https://doi.org/10.17335/sakaifd.219877

Öz

The modernization process that going on circa two centuries influences to social life deeply. In this process traditional institutions and values are losing their importance. The high-speed changes that emergence into social life affect the peoples’ viewpoint of life and value judgments. One of the most influenced parts of society from these high-speed changes is youth. As it’s known the youthfulness is the tempestuous period which the personality take shape. The breakings lived into social life chiefly affect the young people and this situation indirectly interests the future of society. In this sense the problems of young people in over against the changing social values and the attitudes they developed are important issues that should be studied on. Especially the researches on the field of religion and values show that the religion and traditional values have important attribution to the young people to solve their problems they met. In this article we tried to examine the methods and contents of empirical studies on youth, religion and values in Turkey

TÜRKİYE’DE GENÇLİK, DİN VE DEĞERLER KONUSUNDA YAPILAN AMPİRİK ARAŞTIRMALARIN YÖNTEM VE İÇERİK ANALİZİ

Yıl 2014, Cilt: 16 Sayı: 30, 183 - 202, 15.12.2014
https://doi.org/10.17335/sakaifd.219877

Öz

Yaklaşık iki yüzyıldır yaşanmakta olan modernleşme süreci toplusal hayatı derinden etkilemektedir. Bu süreçte geleneksel kurumlar ve değerler önemini yitirmektedir. Toplumsal hayatta yaşanan hızlı değişimler insanların dünyaya bakışını ve değer yargılarını da etkilemektedir. Toplumsal hayatta yaşanan bu hızlı değişimlerden en çok etkilenen kesimlerden birisi de şüphesiz gençlerdir. Bilindiği gibi gençlik çağı, insanın kişiliğinin oluştuğu çalkantılı bir dönemdir. Toplumsal hayatta yaşanan kırılmalar en çok gençleri etkilemekte ve bu durum dolaylı olarak toplumun geleceğini ilgilendirmektedir. Bu anlamda toplumsal değerlerin değişmesi karşısında gençlerin yaşadıkları problemler ve geliştirdikleri tutum, üzerinde çalışılması gereken önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle din ve değerler alanında yapılan çalışmalar gençlerin karşılaştıkları problemlerin çözümünde dinin ve geleneksel değerlerin önemli katkıları olduğunu göstermektedir. Bu çalışmada, Türkiye’de gençlik din ve değerler konusunda yapılan ampirik çalışmaları yöntem ve içerik açısından incelemeye çalıştık.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Akyüz

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 16 Sayı: 30

Kaynak Göster

ISNAD Akyüz, İsmail. “TÜRKİYE’DE GENÇLİK, DİN VE DEĞERLER KONUSUNDA YAPILAN AMPİRİK ARAŞTIRMALARIN YÖNTEM VE İÇERİK ANALİZİ”. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 16/30 (Aralık 2014), 183-202. https://doi.org/10.17335/sakaifd.219877.

Cited By









Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

SAUIFD bilginin yayılması ve zenginleşmesi için Açık Erişim Politikasına uymaktadır.