Yemek kültürü hem dünyada hemde ülkemizde turizm açısından önemli bir gelir kaynağını oluşturmaktadır. Özellikle kent ile birlikte özdeşleşmiş geleneksel yaşantıyı anımsatan yemekler, kültürel miras açısından da ayrıca öneme sahiptir. Bu beklenti kapsamında, Batı Karadenizin önemli turizm kentleri arasında yer alan Akçakoca'nın önemli yemek kültürlerinin kent imajına gastronomi turizminin etkilerinin ne düzeyde olduğunun tespiti ve konu ile ilgili öneriler getirebilmesi amaçlanmıştır.
Bu araştırmada nitel araştırma tekniklerini barındıran yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Alana uygun tespit edilen sorular aracılığıyla görüşmeler sağlanmıştır. Nitel araştırma yöntemi kapsamında, araştırmanın yapıldığı Akçakoca'da da 25 kişi ile yüz yüze görüşme yapılmıştır. İçerik analizi yapılarak, her ayrı soru için tablolar oluşturulmuştur. Akçakoca mutfağı, Karadeniz Bölgesi'ne özgü geleneksel yemekleri ve lezzetleriyle dikkat çeker. Bölgenin deniz ürünleri, mısır unu ve zeytinyağı gibi malzemeleriyle yapılan yemekler, Akçakoca'nın yemek kültürünü oluşturmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ağustos 2025 |
Gönderilme Tarihi | 27 Mart 2025 |
Kabul Tarihi | 12 Ağustos 2025 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2025 Cilt: 8 Sayı: 2 |