Transferring a rich product of concrete communal formation, the physical spaces arecultural, sociological and psychological issues effecting human behaviour within theprocess of spatial design that should be understood and considered. With a quite widecultural input and comprehensive background dining spaces are the most commoninteractive social network depending on the meaning and dimensions of norms,preferences, and aesthetic appreciation of the visual elements, formation the physicalenvironment as the source of the judiciary and assessments. In this context, adescriptive analysing of the 'culture-space' relation and 'depended, intermediate and independed' variables are made
Mekânsal üretim zengin bir oluumun maddelemi halidir. Mekân tasarımı esnasında;kültürün, sosyolojik ve psikolojik oluumların insan davranıları üzerinde etkisi iyianlaılmalı ve göz önünde tutulmalıdır. Kültürel girdinin oldukça youn olan yemekyeme mekânlarının fiziksel varlıklarını oluturan nesnel özelliklerin toplumsal ve kültürelkimlii zaman içerisinde farklı dönemlere aktardıını söyleyebiliriz. Bu kapsamda yemekyeme mekânlarının oluumunda fiziksel çevredeki stil, anlam ve normlara balı boyutlarile estetik beeninin kaynaı olan görsel öeler hakkında tercihler 'mekân-kültür' ilikisive 'baımlı, ara ve baımsız' deikenler betimsel analiz yöntemiyle farklı bir açısıgetirilmektedir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 1 Sayı: 12 |