BibTex RIS Kaynak Göster

OFİS ORTAMINDA İKLİMLENDİRMENİN ÇALIŞANLARA ETKİSİ

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 97 - 106, 01.09.2013

Öz

Ofis çalışanlarının iş verimini etkileyen en temel konularından birisi olan konforlu çalışma ortamlarının sağlanması günümüz ofis tasarımlarını yakından ilgilendirmektedir. Çalışanların ofis ortamındaki konfor koşullarının en başında, ısı, nem, ses gibi fiziksel çevre koşulları yer almaktadır.
Konforlu çalışma için ısı konusunda ortam ve vücut sıcaklığının dengesi oldukça önemlidir. İnsanın vücut sıcaklığı, sürekli olarak ortam sıcaklığına göre kendini dengelemeye çalışmaktadır. Bunun için gerekli olan ısı alış-verişi terleme veya titreme gibi tepkilerle ortaya çıkmaktadır. Bu durum çalışanların dikkatini dağıtmakta ve verimlerini düşürmektedir. Ofis ortamında ideal iklimlendirmenin sağlanması için klima cihazları kullanılmaktadır.
Bu çalışmada, çalışanların ofis ortamlarının ideal hale getirilmesinde kullanılan klimaların iklimlendirmeye etkisinin nasıl olduğunu, akış analizi yapan bir simülasyon programı kullanılarak incelenmiştir.

EFFECT OF CLIMATIZATION TO PERSONNEL IN OFFICE ENVIRONMENT

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 97 - 106, 01.09.2013

Öz

One of the most basic issues that affects the productivity of the office personnel in comfortable work environments is closely related to today’s office design. At the beginning, the comfort conditions of personnel in the office environment are in physical environmental conditions like temperature, humidity and sound.
Balance of environment and body temperature related to the heat is very important for comfortable working. Human body temperature constantly balances itself according to the ambient temperature. Required heat exchange has occurred with reactions such as sweating or chills. This situation reduces the personnel efficiency and distract of their. Air conditioners are used in order to provide ideal climatization in the office environment.
In this study, how affect to climatization of air conditioners which used to render the ideal of work environments of office personnel is investigated, and it is analyzed by using a simulation program that does flow analysis.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27TD85EZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Ziya Yakut Bu kişi benim

Reşat Selbaş Bu kişi benim

Gamze Yakut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Yakut, M. Z., Selbaş, R., & Yakut, G. (2013). OFİS ORTAMINDA İKLİMLENDİRMENİN ÇALIŞANLARA ETKİSİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi97-106.

.