BibTex RIS Kaynak Göster

BİLGİ TOPLUMUNDA SEKRETERLİK MESLEĞİNE GENEL BAKIŞ

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 207 - 221, 01.09.2013

Öz

Bilgi toplumu, bilginin temel bir kaynak olarak kullanıldığı, bilgi sistemleri ve teknolojilerine dayalı olarak biçimlenen bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin bir sonucudur.
Bilgi ve teknolojinin öneminin katlanarak arttığı ve hızla değiştiği bu çağda, bu değişeme uyum sağlayamayan meslekler ortadan kalkarken, birçok meslekte bu çağın yarattığı fırsatlardan yararlanıp gelişip büyümektedir. Bilgi ve teknolojinin yoğun bir şekilde kullanıldığı sekreterlik mesleği bu değişim sürecinden her meslek gibi etkilenmektedir.
Bu çalışmanın amacı, bilginin önem kazandığı, bilgi teknolojilerinin hızla geliştiği; bilginin ve teknolojinin her alanda yoğun bir şekilde kullanıldığı bilgi toplumunda sekreterlik mesleğinin yeri ve önemini incelemektir.
Bu çalışmada veri kaynağı olarak, konu alanı ile ilgili literatürden ve bilimsel kaynaklardan yararlanılmıştır.

IN THE INFORMATION SOCIETY GENERAL VIEW TO SECRETERIAL PROFESSION

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 207 - 221, 01.09.2013

Öz

Information society, used as a primary source of information, is a result of developments characterized on the basis of information systems and technologies at the information and communication techniques.
Exponentially increased the importance of knowledge and technology and in this age of rapidly changed when the professions that do not adopt to this change disappear, a lot of professions that are benefit from this opportunities of this age are devoloping and growing. Knowledge and technology are used heavily by secreterial profession are affected from this process of change like every professions.
The purpose of this study, won the importance of information, developed of information technologies rapidly, are used extensively in all areas of knowledge and technology in the information society examine the role and importance of professional secretaries.
In this study, as the data source the subject was used in the field of literature and scientific sources.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27TY28PT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Karademir Bu kişi benim

İsmail Karakulle Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Karademir, Ö., & Karakulle, İ. (2013). BİLGİ TOPLUMUNDA SEKRETERLİK MESLEĞİNE GENEL BAKIŞ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi207-221.

.